SUĐENJE PARU IZ ZAGORIČA

Suđenje Šakovićima 9. februara

U torbici Marka Šakovića bili su pištolji “CZ 99” para, “glok 17”, i “hekler i koh”. Svi pištolji su imali pune okvire metaka
182 pregleda 3 komentar(a)
Marko Šaković, Foto: Filip Roganović
Marko Šaković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.02.2018. 07:57h

Za 9. februar u podgoričkom Osnovnom sudu zakazan je početak suđenja Marku Šakoviću (33) i njegovoj supruzi Nataši (38), opzuženima za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Šakovićima će suditi sutkinja tog suda Željka Jovović, saznaju “Vijesti”.

Protiv bračnog para optužni predlog podigla je osnovna tužiteljka Biljana Medenica, koja ih tereti da su krivično djelo počinili 20. decembra 2017. godine.

Supružnici su uhapšeni te noći, u policijskoj potjeri u podgoričkom naselju Zagorič. Šaković je prethodno odbio da se zaustavi na znak policijske patrole.

Prema spisima tužilaštva, Medenica Marka Šakovića optužuje da je 20. decembra, oko 22.30 časova, u dvorištu svoje porodične kuće, u torbici koju je nosio sa sobom neovlašćeno držao tri pištolja na kojima su bili obrušeni brojevi.

Nakon hapšenja, policija je u Šakovićevoj torbici pronašla pištolje “CZ 99”, kalibra 9mm, para, sa 13 metaka istog kalibra, “glok 17”, kalibra 9x19 mm, sa okvirom i 17 metaka tog kalibra i “hekler i koh” model USP, kalibra 9x19 mm, sa okvirom u kom je bilo 13 metaka, kalibra 9 mm i rezervni okvir sa istim brojem metaka, tog kalibra.

Za to oružje Šaković nije imao oružni list.

Tužiteljka Medenica precizira da je Šaković bacio torbicu kada je primijetio policajca, a da je njegova supruga nakon toga pokušala da sakrije oružje. Nakon hapšenja bračnog para Šaković iz Uprave policije saopštili su da im je Marko prvo bježao automobilom, a potom i pješice u pravcu brda Gorica.

Kada su ga uhapisli, kod njega nijesu pronašli oružje, ali su u žbunju pronašli njegovu suprugu, a nedaleko od nje i torbicu sa pištoljima.

Marko Šaković i njegov brat Milić Minja Šaković odslužili su zatvorske kazne zbog ubistva Miroja Baošića, 2005. godine.

Šakoviće policija dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom.