Petroviću pritvor do 30 dana: Osumnjičen da je planirao ubistvo bračnog para iz Kotora

Sumnja se da je Petrović pripremio eksplozivnu napravu koju je skrivao u svojoj kući a namjeravao da ubije svoje komšije Marka i Sonju Petrović
183 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2018. 14:25h

Suduja za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio je prtivor do 30 dana Kotoraninu Đuru Petroviću (73) koji je preksinoć uhapšen zbog sumnje da je planirao dvostruko ubistvo u kotorskom naselju Škaljari.

Petrović je upućen u istražni zatvor u Spužu.

Sumnja se da je Petrović pripremio eksplozivnu napravu koju je skrivao u svojoj kući a namjeravao da ubije svoje komšije Marka i Sonju Petrović.

Komšije su tetak i tetka Željka Kljajevića koji je prije nepune tri godine ubio Đurovog sina Aleksandra Sašu Petrovića.

Iz Uprave policije su ranije saopštili da su spriječili likvidaciju bračnog para iz Kotora kao i da je pronađeno i oduzeto oko dva kilograma eksploziva velike razorne moći.

"Službenici OB Kotor su postupajući na osnovu informacije dobijene iz Sektora kriminalističke pronašli i oduzeli eksploziv velike razorne moći i tom prilikom lišili slobode Đ.P. (72) iz Kotora. Eksploziv je pronađen brzom i efikasnom akcijom, 31.01.2018 godine, pretresom koji je izvršen na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, u kući koju koristi Đ.P. u naselju Škaljari. Službenici Sektora kriminalističke policije su prethodno došli do operativnih saznanja da je Đ.P. neovlašćeno pribavio i držao u svojoj kući eksploziv velike razorne moći sa namjerom, shodno tim saznanjima, da ga upotrijebi i liši života svoje komšije S.P. i M.P. Razlog njegove namjere je, na osnovu operativnih saznanja, bio to što su S.P. i M.P. u rodbinskim odnosima sa Ž.K. koji je 2015. godine iz vatrenog oružja lišio života A.P. koji je sin Đ.P. Ž.K. je zbog ovog krivičnog djela osuđen na 13 godina i šest mjeseci zatvora, i trenutno se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS-u", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Prilikom pretresa kuće Đ.P. policijski službenici su, kako se dodaje, u potkrovlju pronašli dva pakovanja privrednog eksploziva težine od po 500 grama i jedno pakovanje plastičnog eksploziva težine od oko 1000 grama.

"U dva pakovanja privrednog eksploziva nalazili su se metalni predmeti (ekseri, šarafi, komadi željeza, šarke za vrata i sl) i inicijalni detonatori sa sporogorećim štapinima dužine od oko 10 cm. U plastičnom ekplozivu nije bilo inicijalnih sredstava. Sva tri pakovanja eksploziva bila su upakovana i obmotana pvc kesama i stavljena u jednu plastičnu korpu. Pronađeni eksploziv je deaktiviran od strane Tima za protivdiverzionu zaštitu a potom je uzorkovan od strane kriminalističkih tehničara radi vještačenja koja će biti obavljena u Forenzičkom centru. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se Đ.P. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nakon saslušanja, državni tužilac je za Đ.P. donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu", saopšteno je iz Uprave policije.

Galerija

Bonus video: