SDP – Demos: Tužilaštvo da provjeri juniora Gargovića

51 pregleda 3 komentar(a)
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.02.2018. 12:09h

Ministar Šehović koji je od početka svojeg ministrovanja ostao poznat po aferama i političkim zapošljavanjima u Ministarstvu prosvjete, ostao je dosljedan svojem nedemokratskom i neprofesionalnom djelovanju pa je tako isti pokazao javnosti Crne Gore da Afera Snimak ima svoj nastavak, navodi se u saopštenju koalicije SDP – Demos dr Radovan Asanović.

"Malo je Šehoviću bilo što je svojeg člana OO SD Nasera Gargovića, šumarskog stručnjaka zaposlio za direktora srednje elektrotehničke škole, već je i Gargovića junior bez jednog dana staža zaposlio u Ministarstvo prosvjete. Naravno, ne zna se po kojem osnovu ali se zna da prima platu a ne dolazi na posao. Zato pozivamo Tužilaštvo da provjeri platnu listu za januar junior Gargovića kao i broj dana koje je junior proveo na posao", dodaje se.

"Da bi Šehović pokazao da mu je stanje u prosvjeti “deveta” rupa na svirali, pokazuje i primjer da je junior Gargovića ekspresno postavio u Odbor za obrazovanje odraslih (Broj Odluke 023-1822/2017 od 29.11.2017. godine). Svima je jasno da se u ovim Odborima i drugim Komisijama imenuju osobe sa iskustvom i pedagoškim znanjem, a ne osobe koje nemaju stručnog iskustva u prosvjeti a još manje pedagoške sposobnosti. Međutim, Šehović ide onim putem, ako mogu članovi GO SD u Savjet za visoko obrazovanje zašto ne mogu članovi OO SD u stručne odbore koje formira Ministarstvo obrazovanja", zaključuje se.

Bonus video: