Izložba Hane Mirkov u Podgorici

Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2012. godine, a trenutno je na master studijama na Accademia di belle arti di Bari, u Italiji, u klasi Luiđija Mostramauro. Stipendista je i Vlade Italije
161 pregleda 1 komentar(a)
Hana Mirkov, Foto: Privatna arhiva
Hana Mirkov, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.02.2018. 08:40h

Izložba umjetničkih djela Hane Mirkov otvorena je u Prostoru za umjetnost u upravnoj zgradi Societe Generale banke Montenegro u Podgorici gdje je izloženo deset njenih radova u tehnici ulje na platnu.

Umjetnica nudi vedru, poetizovanu vizuru stvarnosti, koju uklapa u svoje maštarije dajući slikama, poput starih majstora, vanvremensku dimenziju. Imaginarijum satkan od bića poput šahovskih, idiličnih enterijera, tajanstvenih trgova i drevnih gradova nježno se i lako pohranjuje u memoriju posmatrača, pozivajući ga u nevjerovatno privlačan svijet.

Hana Mirkov rođena je u Splitu 1989. godine. Završila je osnovnu školu u Tivtu, zatim Srednju školu, smjer slikarstvo, na Cetinju. Osnovne i specijalističke studije završava na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju stipendirana od strane Opštine Tivat i Ministarstva prosvjete.

Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2012. godine, a trenutno je na master studijama na Accademia di belle arti di Bari, u Italiji, u klasi Luiđija Mostramauro. Stipendista je i Vlade Italije.

Hana Mirkov samostalno je izlagala u Kotoru, u kafe baru u “Marinaio” 2011, 2012. na Cetinju, Scottish pub Academia, 2013. u Podgorici, u Perjaničkom domu i 2015. u Tivtu, u Galerija “Buća-Luković”.

Bonus video: