Crnogorski karatisti žele medalju u Sočiju

Crna Gora će na šampionatu, koji će od petka do nedjelje biti održan u Sočiju, nastupiti sa 22 takmičara.
1 komentar(a)
Karate reprezentacija, Foto: Karate savez Crne Gore
Karate reprezentacija, Foto: Karate savez Crne Gore
Ažurirano: 01.02.2018. 17:40h

Crnogorski karatisti žele da i na Evropskom prvenstvu (EP) za kadete, juniore i mlađe seniore osvoje medalju i nastave kontinuitet dobrih rezultata na velikim takmičenjima, saopšteno je iz Karate saveza.

Crna Gora će na šampionatu, koji će od petka do nedjelje biti održan u Sočiju, nastupiti sa 22 takmičara.

Selektor kadeta, juniora i mlađih seniora u borbama, Slobodan Vlahović kazao je da bi bio zadovoljan jednom medaljom i da bi time bio ostvaren zacrtani cilj.

"Svakako najviše očekujem od Marija Hodžića jer ima seniorski rezultat, iako se još oporavlja od povrede leđa. Do medalje mogu doći i kadetski prvak svijeta Bojan Bošković, koji u Sočiju nastupa u juniorskoj konkurenciji i Nenad Dulović, srebrni sa prošlogodišnjeg prvenstva Evrope u Sofiji. On ima kvaliteta da ide do kraja", kazao je Vlahović agenciji MINA.

On je istakao da je Nikola Malović u dobroj formi i da bi mogao da iznenadi.

"Kod djevojaka svakako najviše očekujem od Milene Jovanović, bronzane sa prošlogodišnjeg prvenstva svijeta za kadete. Šanse da iznenade i naprave dobar rezultat možemo očekivati od Ksenije Rajović i Vasilise Bujić", kazao je Vlahović.

Srebrni iz Sofije, Nenad Dulović kazao je da vjeruje da će se ogroman rad i velika odricanja isplatiti medaljom u Sočiju.

"Ne sumnjam u sebe, svoje drugove iz kluba i reprezentacije. Nadam se najboljem. Prošle godine bio sam drugoplasirani, ove godine bih volio da se domognem zlatnog odličija i za to ću se maksimalno potruditi. Vjerujem u sebe i u svoj dosadašnji rad, sve ću učiniti da pobijedim svakog ko mi stane na putu do medalje", kazao je Dulović.

Osvajač svjetskog zlata, Bojan Bošković očekuje teži posao nego na Tenerifama, ali da ne sumnja u dobar rezultat.

"Biće mi to prvo jače takmičenje u konkurenciji juniora i očekuje me mnogo teži posao. Spremao sam se za šampionat, trenirao sam tri puta dnevno, a imao sam i dobru provjeru u Samoboru. Spreman sam i očekujem dobar nastup. Zahvalio bih se treneru Žarku Rakoviću i karate klubu Omladinac, jer su svo vrijeme bili uz mene", kazao je Bošković.

Crnu Goru u Sočiju predstavljaće šest takmičara u katama i 16 u borbama.

U katama nastupiće kadeti Filip Bakić (Budućnost) i Sanja Racanović (Budva), juniori Arijan Kočan (Bar) i Ivana Bujković (Bar) i mlađi seniori Vladimir Mijač (Bar) i Jovana Marić (Budućnost).

U borbama nadmetaće se kadeti Janko Dževerdanović (do 52, Omladinac), Andrija Fatić (do 63, Omladinac), Vasilije Mićunović (do 70, Budućnost), Milica Jeknić (do 54, Omladinac) i Milena Jovanović (preko 54, Omladinac).

Od juniora nastupiće Balša Miličković (do 61, Omladinac), Bojan Bošković (do 68, Omladinac), Ilija Radonjić (do 76, Omladinac) i Andrea Dragojević (do 59, Rei).

U konkurenciji mlađih seniora za medalje boriće se Nenad Dulović (do 61, Omladinac), Mario Hodžić (do 68, Omladinac), Nikola Malović (do 75, Onogošt), Vuk Popović (do 84, Omladinac), Luka Ivanović (preko 84 kilograma), Ksenija Rajović (do 61, Omladinac) i Vasilisa Bujić (preko 68, Bar).

Predvodiće ih selektori u borbama Žarko Raković, Slobodan Vlahović i Radoslav Vukićević i katama Nela Tatar i Jugoslav Bukilić.

Crnnogorski karatisti na prošlogodišnjem šampionatu Evrope u Sofiji osvojili su jednu medalju – bronzani je bio mlađi senior Nenad Dulović.

Borbu za medalju izgubili su mlađi senior Srđan Vuković u katama, juniorka Vasilisa Bujić i mlađi senior Luka Ivanović u borbama, dok su kao sedmoplasirani završili ženski tim u katama (Jovana Marić, Mia Roganović i Aleksandra Mijović) i juniorka Jovana Marić u katama pojedinačno.

U petak, prvog takmičarskog dana na tatami će takmičari u katama, u konkurencji kadeta, juniora i mlađih seniora, kao i kadeti u borbama, u kategorijama do 47, 54 i preko 54 kilograma u ženskoj, odnosno do 52, 57, 63 i 70 i preko 70 kilograma u muškoj konkurenciji.

Bonus video: