OPTUŽEN DA JE PRETUKAO BORIČIĆA

Zbog tuče u hotelu Hilton Matanović 12. februara na sudu

Matanović je, nakon što je prebio Boričića, ušao u taksi i otišao, a tužilac je završio u Urgentnom centru sa povredama glave i lijevog oka. Matanović je uhapšen nekoliko sati nakon incidenta
290 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Boričić, Foto: Savo Prelević
Nikola Boričić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.02.2018. 11:37h

Za 12. februar zakazano je suđenje Bojanu Matanoviću (24) iz Podgorice, optuženom da je 21. decembra pretukao zamjenika podgoričkog osnovnog državnog tužioca Nikolu Boričića.

To su “Vijestima” saopštili portparoli cetinjskog Osnovnog tužilaštva i Osnovnog suda Podgorica Duško Milanović i Anja Krkeljić.

Matanoviću će suditi sudija podgoričkog Osnovnog suda Nenad Vujanović, saopštila je "Vijestima" Krkeljić.

"Slijedom vaših pitanja, obavještavam vas da je ODT Cetinje dostavilo ovom sudu optužni predlog koji je predmet vašeg interesovanja dana 17. 1. 2018. godine. Istog dana formiran je predmet poslovne oznake K.br.27/18, istim je zadužen sudija Nenad Vujanović, a glavni pretres je zakazan za dan 12. 2. 2018. godine u 12 sati”, piše u odgovorima Krkeljić.

Milanović je ranije “Vijestima” odgovorio da su nakon sprovedenog izviđaja podnijeli optužni predlog protiv Matanovića, zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje na štetu Boričića.

Matanović je pretukao tužioca Boričića u hotelu Hilton u Podgorici, nakon nesporazuma u vezi sa korišćenjem taksi vozila.Te noći je u hotelu Hilton bila organizovana tradicionalna novogodišnja večera za sve crnogorske tužioce.

Kada je Boričić napuštao hotel, rečeno je tada nezvanično "Vijestima”, došlo je do incidenta između njega i Matanovića. Navodno, do incidenta je došlo jer je Boričić insistirao da on ima prednost da uzme taksi vozilo. Nakon nekoliko minuta došlo je do svađe u kojoj je tužilac izvukao deblji kraj.

Izvori "Vijesti" kazali su da je tužilac Boričić te noći bio pijan.

Matanović je, nakon što je prebio Boričića, ušao u taksi i otišao, a tužilac je završio u Urgentnom centru sa povredama glave i lijevog oka. Matanović je uhapšen nekoliko sati nakon incidenta.

Preporučujemo za Vas