U Kolašinu nađena veća količina oružja i municije u ilegalnom posjedu

Kako saznaju "Vijesti" pretresi su obavljeni u objektima koje koriste Kolašinci Veselin Todorović, Mirko Bojić i Vesko Dragović
216 pregleda 0 komentar(a)
Kolašin oružje, Kolašin municija, Foto: Uprava policije
Kolašin oružje, Kolašin municija, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 01.02.2018. 14:10h

Pripadnici podgoričke policije rano jutros sa kolašinskim kolegama obavili su pretrese na tri lokacije u Kolašinu i pronašli veće količine oružja i municije u nelegalnom posjedu među kojim je bila i jedna automatska puška.

Kako saznaju "Vijesti" pretresi su obavljeni u objektima koje koriste Kolašinci Veselin Todorović, Mirko Bojić i Vesko Dragović.

Kako su kazali iz Uprave policije, Todorović je uhapšen, dok je protiv Bojića i Dragomira Dragovića (66) podnijeta krivična prijava.

"Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi V.T. policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku M-70 AB 2 kalibra 7,62 mm sa preklapajućim kundakom sa okvirom i 22 komada municje kalibra 7,62 mm, lovački karabin M-48, lovačku pušku Monte Carlo kalibra 12 mm kao i 8 patrona municije kalibra 12 mm, u ilegalnom posjedu. Pretresom stana i prostorija koje korisrti M.B. policijski službenici su pronašli i oduzeli: lovački karabin marke Zastava kalibra 8,57 mm i 25 komada municije kalibra 8,57mm i 11 komada municije kalibra 7,62 mm Nadalje, policijski službenici su pretresom stana i drugih prostorija koje koristi D.D. pronašli i oduzeli: poluatomatsku pušku kalibra 7,62 mm, 50 komada municije kalibra 7,62 mm i 10 komada municije kalibra 7,9 mm," navode iu policije.

Tužilac u Kolašinu koji je naložio da se Todorović uhapsi i privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Tužilac je naložio da se protiv Bojića i Dragovića podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da su počinili isto krivično djelo.

Bonus video: