Ceković priznao da je prevozio drogu

Pred sudijom Bašovićem kazao je da je imao zadatak da ostavi marihuanu na Ćemovskom polju, nadomak fudbalskih terena
665 pregleda 3 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.02.2018. 07:36h

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda, Miroslav Bašović, odredio je pritvor do 30 dana Podgoričaninu Milošu Cekoviću (23) osumnjičenom za šverc 150 kilograma marihuane, kazao je “Vijestima” njegov branilac, advokat Mirko Bogićević.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", tužiteljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, Tatjana Begović, nakon zadržavanja od 72 sata tražila je da drugi osumnjičeni, Emir Šabotić (26), bude pušten i da se brani sa slobode.

Ceković i Šabotić uhapšeni su 28. januara u Kučima, nakon što je policija pronašla džakove droge u “šaranu” kojim je upravljao Ceković.

Šabotićev branilac, advokat Nikola Jovanović, sinoć je "Vijestima" potvrdio da je Šabotiću bilo određeno zadržavanje do 72 sata i kazao da je izjavio žalbu na to rješenje.

On je rekao da je Šabotić iznio odbranu pred tužiteljkom Begović, a da se Ceković branio ćutanjem.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", Ceković je na saslušanju kod sudije za istragu priznao da je iznajmljenim automobilom prevozio oko 150 kilograma marihuane.

Ispričao je da mu je Šabotić pomagao da utovari drogu i da je išao vozilom ispred njega ka Podgorici da bi mu javljao da li na putu ima policije.

Pred sudijom je rekao i da je drogu pronašao u Medunu, po uputstvima osobe iz Podgorice, koja ga je angažovala za taj posao. On nije htio da otkrije ko je njegov nalogodavac.

Ceković je rekao da je imao zadatak da marihuanu ostavi na Ćemovskom polju, nadomak fudbalskih terena.

Sudija za istragu Cekoviću je odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

Obrazložio je da se, imajući u vidu mjesto odakle je Ceković preuzeo marihuanu, može sumnjati da je u šverc droge uključen i neko iz Albanije i da bi taj, moguće, Podgoričaninu mogao pomoći da pobjegne i skriva se u drugoj državi.

Cekovića i Šabotića granični policajci iz Tuzi pretresli su postupajući po operativnim saznanjima.

Inspektori su tada kontrolisali tri automobila koja su se kretala iz pravca Korita ka Podgorici - “audi” danilovgradskih oznaka kojim je upravljao Šabotić, “šaran” kojim je upravljao Ceković i “audi” kojim je upravljao M. K. (21) iz Podgorice, u kom se na suvozačevom mjestu nalazila njegova sugrađanka L.K. (18).

Sedam džakova marihuane pronađeno je u prtljažniku i na mjestu za zadnja sjedišta “šarana”, a jedan na mjestu suvozača.

Bonus video: