Kraj glamura: "Grid djevojke" odlaze sa scene Formule 1

"Grid girls" - djevojke atraktivnog izgleda - decenijama su simbol i dio glamura Formule 1, ali je vrijeme za promjene, rekao je šef Formule 1 Šon Bračis
7 komentar(a)
Grid, Foto: Reuters
Grid, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.01.2018. 14:05h

Formula 1 od ove sezone više neće biti ista - čelnici najbržeg cirkusa na svijetu odlučili su da uoči i nakon trka zabrane tzv. "grid girls", koje su godinama bile zaštitni znak glamuroznog sportskog spektakla.

"Grid girls" - djevojke atraktivnog izgleda - decenijama su simbol i dio glamura Formule 1, ali je vrijeme za promjene, rekao je šef Formule 1 Šon Bračis.

"Mislimo da ovaj običaj ne izražava vrijednosti nađeg brenda i da je u suprotnosti sa društvenim normama modernog vremena. Posljednjih godina smo detaljno ispitivali šta bismo mogli da promijenimo kako bismo sproveli viziju budućnosti našeg sporta", rekao je Bračis.

U krugovima auto-moto sporta pominje se da bi ženske modele mogli da zamijene muški, ali i djeca, kao maskote.

Ova promjena neće se dopasti vozačima.

"Mislim da je uloga djevojaka u glamuru Formule 1 mnogo veća nego što se misli. I da promijenimo nešto, bilo bi oprečnih komentara. Smatram da bi trebalo da se držimo tradicije", kazao je Kristijan Horner, šef Red Bul tima.

"Ja sam odrastao gledajući 'grid djevojke', odrastao sam uz takvu Formulu 1. One su dio atrakcije našeg sporta", rekao je Danijel Rikardo

Bonus video: