Crnogorke kod zubara ne dolaze samo zbog osmijeha: Sve češće traže botoks i hijaluron

Estetski tretmani, kaže stomatološkinja Ivana Bjelanović, čine polovinu zarade stomatologa
438 pregleda 5 komentar(a)
stomatološkinja, Foto: Screenshot (YouTube)
stomatološkinja, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 31.01.2018. 09:47h

U želji da izgledaju ljepše i mlađe, Crnogorke se sve češće podvrgavaju različitim estetskim tretmanima. Tako danas, ističu stomatolozi, kod zubara ne dolaze samo zbog lijepog osmijeha, već i po botoks i hijaluron.

"Skoro svakodnevno se javljaju takvi slučajevi. Ima djevojaka koje dođu s namjerom da odrade stomatološki pregled pa onda usput se raspitaju o osim estetskim interevencijama i na kraju hoće da rade estetsku intervenciju a zaboravile su na zube. Najviše se radi tretman hijelurnskim filerima, to je nešto što baš se najviše radi. Ostalo rade se tretmani mezoterapije, botoks, popularne su niti, plazma tretman uz pomoć krvne plazme", kazala je Ivana Bjelanović, doktor stomatologije.

Estetski tretmani, kaže stomatološkinja Ivana Bjelanović, čine polovinu njihove zarade. A pune ruke posla tradicionalno imaju i kozmetičari.

"Od aktuelnijih tretmana to je mikroblejding obrva, botoks trepavica, to je onako nešto što je u posljednje vrijeme najviše traženo i što žene kod nas u CG najviše preferiraju. Što se tiče mikroblejdinga obično se odlučuju na to jer dođu žene koje žele da skroz promijene oblik obrva, ili žene koje imaju dobre obrve ali na nekim mjestima im fali pa bi željele da taj svoj prirodni oblik dovedu do savršenstva", navodi Ljubica Vukčević, kozmetičarka.

Da se osjećaju dobro i lijepo žele svi, bez obzira na godine.

"Dolaze od mladih djevojaka do baka. Dolaze mlade djevojke koje žele suptilnu promjenu najčešće na usnama, do onih koje žele malo veću promjenu. Dolaze žene u srednjoj dobi koje žele da poprave malo teksturu kože, dolaze one kojima smetaju određene bore da se te bore popune. Dolaze i gospođe u nekim 60 godinama koje uglavnom žele da im se malko zategne lice", dodaje Bjelanović.

"Ne postoji neka granica, žene bukvalno od 17 do 77 godina mi dolaze što se tiče mikroblejdinga i iscrtavanja", kaže Ljubica Vukčević.

Iako su metode uljepšavanja različite, mišljenja o njima su podijeljena.

I dok neki pripadnici jačeg pola smatraju da žene treba same da odluče da li će i šta raditi sa svojim tijelom, oni sami se, tvrde, ne bi podvrgavali takvim tretmanima.

Kozmetičari, međutim, tvrde da estetska medicina nije ni njima strana.

"Muškarci dolaze na pedikir i to više ne sakrivaju kao nekad, mislim da je to pohvalno za njih jer vode računa o higijeni svojoj, manikir, tretnmane lica i to je najčešće i obrve. +oni za razliku od žena uvijek znaju šta hoće", navodi Vukčević.

Bonus video: