Jovanovićeva nije punila pištolj, ali je ostavila trag

Vještak forenzičke genetike, Jelena Jovanović, je juče svjedočila u postupku koji se vodi protiv Monike Jovanović
121 pregleda 5 komentar(a)
Monika Jovanović, Foto: Savo Prelević
Monika Jovanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.01.2018. 15:54h

Vještak forenzičke genetike, Jelena Jovanović, isključila je mogućnost da je optužena Monika Jovanović punila pištolj iz kog su 25. marta 2016. godine pokušali da ubiju zatvorskog službenika Miloja Pekovića. Vještak, međutim, ne isključuje mogućnost da je na čaurama ostavila biološki trag.

Jovanovićeva je juče svjedočila u sudnici podgoričkog Višeg suda, svjedočeći u postupku koji se protiv Monike Jovanović vodi pred vijećem sutkinje Dragice Vuković.

Viša tužiteljka Maja Jovanović tereti Moniku da je stavila metke u pištolj iz kojeg je Peković teško ranjen u martu 2016. godine.

“Mogla bih isključiti tu mogućnost, ukoliko bi to bio kontaktni trag nanasen samo sa epitelnih ćelija kože, ali ne bih isključila mogućnost da se tjelesna tečnost može nanijeti na čaure”, kazala vještak Jovanović, odgovarajući na pitanja branioca optužene, advokata Save Kostića.

Vještak Jovanović pojasnila je da tjelesne tečnosti mogu biti krv, pljuvačka i vaginalna tjelesna tečnost.

“Moj posao je da utvrdim prisustvo biološkog materijala. Ne mogu odrediti kada je nanasena tjelesna tečost, a ni kod tužioca nijesam negirala da je biološki trag na čauri nanijet nakon ispaljenja”, odgovorila je na dodatno pitanje advokata Kostića.

Branilac optužene imao je primjedbu na dopunski nalaz vještaka forenzičke genetike.

Bonus video: