HAPŠENJA U PODGORICI, BARU, BERANAMA I ANDRIJEVICI, ODUZETO 150 KG DROGE

Pogledajte akciju: Uhapšeno 9 osoba zbog sumnje da su dio međunarodne kriminalne grupe

Inspektori tragaju za dvije osobe, koje sumnjiče da su dio iste kriminalne grupe
405 pregleda 0 komentar(a)
akcija policije, 31. januar, Foto: Printscreen
akcija policije, 31. januar, Foto: Printscreen
Ažurirano: 31.01.2018. 14:30h

Božidar Rašović, Milena Rašović, Zaim Asanović, Aleksandar Mitrović, Božina Bulatović, Petar Camović, Novak Novović, Mirsad Herović i Radonja Lazarević uhapšeni su rano jutros u nastavku policijske akcije "Barba".

Akcija je, kako je saopšteno iz Uprave policije, sprovedena u saradnji i po nalogu Specijalnog državnog tužioca, a koja je vođena s ciljem razotkrivanja organizovanih kriminalnih grupa koje su se na međunarodnom nivou bavile krijumčarenjem većih količina opojnih droga marihuana i heroin.

JWPlayer video mesto

Inspektori tragaju za dvije osobe, koje sumnjiče da su dio iste kriminalne grupe čiji su članovi hapšeni jutros u nekoliko crnogorskih gradova.

"Službenici SKP-a su u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije i centara bezbjednosti Bar i Berane, a u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužioca, u sklopu akcije „Barba“ koja je započeta julu 2016. godine, jutros izvršili pretrese na 11 lokacija u Podgorici, Beranama, Andrijevici i Baru. Danas je lišeno slobode sedam lica, dok su dva lica juče lišena slobode, zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga".

Na osnovu preduzetih mjera i radnji identifikovane su tri kriminalne grupe, koje su, kako se sumnja, marihuanu i heroin nabavljale iz Albanije, a potom preko teritorije Crne Gore krijumčarile za Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Njemačku.

"Sprovedenim pretresima pronađen je veliki broj predmeta i drugih materijalnih dokaza koji ukazuju na vršenje krivičnih djela koja se ovim licima stavljaju na teret, kao i jedno vatreno oružje – puška. Današnjom akcijom lišeni su slobode pripadnici treće organizovane kriminalne grupe koja je obuhvaćena akcijom "Barba". Realizacija ovog predmeta započeta je 15. januara 2018. godine kada je slobode lišeno 10 lica koji su osumnjičeni da su kao pripadnici druge dvije organizovane kriminalne grupe izvršili navedena krivična djela", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije navode da je krivičnim prijavama ukupno obuhvaćeno 29 lica, kojima se kao pripadnicima ovih organizovanih kriminalnih grupa stavlja na teret sumnja da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"U ranijem periodu u sklopu ove akcije, u više pojedinačnih akcija sprovedenih u Crnoj Gori slobode je lišeno 14 lica, protiv kojih je podnijeto 11 krivičnih prijava, za počinjenih 14 krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Dva lica su ranije uhapšena u Hrvatskoj, a četiri lica u Njemačkoj. U predmetu "Barba" ukupno je zaplijenjeno 375 kg marihuane, 3,3 kg heroina, 10 grama kokaina, dvije automatske puške, dvije puške, jedan automatski pištolj –škorpion i tri pištolja. Od ukupnog broja lica lišenih slobode u predmetu „Barba“ sedam su povratnici u vršenju krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.