Prirodnim putem do dužih trepavica

Koristeći čistu četkicu maskare nanesite vazelin na trepavice. Vazelin će učiniti da izgledaju sjajno. Povećana vlaga može stimulisati folikulu i pomoći u rastu trepavica
92 pregleda 0 komentar(a)
trepavice, Foto: Pinterest
trepavice, Foto: Pinterest
Ažurirano: 17.07.2018. 15:00h

Tačno je da dužina i zdravlje trepavica zavise od genetike, ali postoje određeni prirodni načini koji mogu stimulisati njihov rast.

U nastavku otkrivamo pet domaćih tretmana za guste, duge i sjajne trepavice. Redovno koristite ove "alatke" najmanje dvije sedmice i primijetićete značajnu razliku u dužini, gustini i sjaju trepavica.

Kokosovo/ricinusovo ili maslinovo ulje

Ova ulja su već dugo poznata po tome što doprinose rastu trepavica ako se redovno primjenjuju prije spavanja i dozvolite da odstoje preko noći. Bilo koje ulje od onih koja su nabrojana čistom četkicom maskare ili pamučnim štapićem treba nanijeti na trepavice i nakon dva do tri mjeseca primijetićete vidljive rezultate.

Vazelin

Koristeći čistu četkicu maskare nanesite vazelin na trepavice. Vazelin će učiniti da izgledaju sjajno. Povećana vlaga može stimulisati folikulu i pomoći u rastu trepavica.

Vitamin E

Pomješajte 10 kapljica ricinusovog ulja sa tri kapsule vitamina E i pet kapi bademovog ulja. Serum se nanosi na trepavice svake noći prije spavanja!

Serum za trepavice sa aloe verom

Potrebna vam je prazna maskara. Sipajte 1/4 ricinusovog ulja, a zatim dodajte gel aloe vere i ulje vitamina E. Dobro potresite prije korištenja i nanesite na trepavice svake noći prije spavanja. Serum se takođe može koristiti i na obrvama. Nakon samo mjesec dana vidjećete rezultate.

Vitamini

Vitamin H (biotin) pomaže u jačanju i rastu trepavica, a nalazi se u mnogim namirnicama uključujući cijela zrna žitarica, u orasima, bademima, sardini i bananama. Bogat izvor biotina je i zeleno lisnato povrće i kikiriki.

Vitamin C spriječava da dlačice postanu krhke. Nalazi se u citrusima i povrću.

Vitamin E pomaže u održavanju zdrave kose i, kao i vitamin C, pomaže u blokiranju slobodnih radikala. Vitamin E se nalazi u avokadu, brokuli, šparogama, paradajzu i mangu, prenose Nezavisne.

Bonus video: