Uhapšeni Novljani: Pljačkali kladionice i upadali u stanove?

Novljanin B.R. je 29. januara uhapšen u Budvi, zbvog sumnje da je, pored krađa u Herceg Novom, isto činio i na području Budve
111 pregleda 2 komentar(a)
Nož, Foto: Shutterstock
Nož, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.01.2018. 14:44h

Hercegnovska policija je u ponedjeljak, 29. januara podnijela poseban izvještaj protiv sugrađanina B.R. (32) kao dopunu krivične prijave podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog sumnje da je prijeteći nožem počinio krađu u tri kladionice u tom gradu.

Takođe, B.R. je istog dana uhapšen u Budvi, zbvog sumnje da je, pored krađa u Herceg Novom, isto činio i na području Budve.

"Policijski službenici su kriminalističkom obradom došli do sumnje da je B.R. u tri navrata izvršio krivično djelo razbojništvo u Herceg Novom na štetu tri kladionice: „Volkano“, koju je počinio 30.11.2017 godine, kada je kako se sumnja otuđio 475 eura, „Euro loto“, 10.12.2017 godine, kojom prilikom je otuđio 300 eura i „Šansa“, 24.01.2018.godine kada je otuđio 300 eura. On je, kako se sumnja, ova krivična djela počinio na način što je ulazio u sportske kladionice u večernjim časovima i uz prijetlju nožem otuđivao dnevne pazare," navode iz Uprave policije.

Osumnjičeni B.R. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu.

Takođe, hercegnovska policija je u utorak 30. januara uhapsila sugrađanina M.K. (24) zbog sumnje da je u Kamenarima provalio u više stanova stranih državljana.

"Sprovedenom kriminalističkom obradom službenici policije su došli do sumnje da je M.K. u vremenskom periodu od 15.09.2016. godine do 26.09.2016 godine u mjestu Kamenari upotrebom fizičke snage povalio u više stanova – vikendica koje su u vlasništvu stranih državljana, kojom prilikom je otuđio televizore, druge tehničke stvari kao i jedan gumeni čamac. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Herceg Novom koji je naložio da se M.K. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u produženom trajanju," zaključili su iz Uprave policije.

Bonus video: