Manje tegobe otklonite sami

Opadanje kose može da se zaustavi i regeneriše unošenjem biotina i minerala cinka. Da biste to postigli, dan treba započeti uzimanjem muslija sa dodatkom badema i jednim kuvanim jajetom
1 komentar(a)
povrće, ishrana, salata, Foto: Shutterstock
povrće, ishrana, salata, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.01.2018. 10:38h

Muče vas određene tegobe, ali vam se ne ide kod ljekara zbog gužve i dugog čekanja. Na sreću, organizam neke lakše tegobe sam može da otkloni unošenjem određenih mineralnih materija i vitamina, poručuju nutricionisti.

* Upalu i krvarenje iz desni ublažićete vitaminima A i C. Ako popijete čašu soka od šargarepe i pomorandže u koju ste stavili kašičicu biljnog ulja, obezbjedićete neophodne količine ovih vitamina.

* Konstantan umor koji najčešće nastaje kao posljedica nedostatka gvožđa otklonićete ako dnevno pojedete jedno jaje, i češće konzumirate jela od sočiva.

* Opadanje kose može da se zaustavi i regeneriše unošenjem biotina i minerala cinka. Da biste to postigli, dan treba započeti uzimanjem muslija sa dodatkom badema i jednim kuvanim jajetom.

* Masna koža s bubuljicama javlja se takođe zbog nedostatka biotina i vitamina B2. Na ovakvu kožu preventivno djeluje jogurt od soje, koji sadrži biotin, i običan jogurt, u kome je prisutan vitamin B2.

* Zarastanje rana možete ubrzati vitaminima C i K, kao i mineralom cinkom. Kombinovanjem paprike sa paradajzom i ribom dobićete neophodne sastojke za pospješivanje zarastanja rana, prenose Novosti.

Bonus video: