Eksplozija u fabrici oružja "Tara": Povrijeđena dva radnika, opekotine opasne po život

Prema nezvaničnim informacijama, eksplozija se dogodila u pogonu montaže
331 pregleda 0 komentar(a)
Povrijeđeni u eksploziji u fabrici Tara, Foto: Jadranka Ćetković
Povrijeđeni u eksploziji u fabrici Tara, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 29.01.2018. 18:04h

Radovan Čobeljić i Maksim Vujičić radnici fabrike oružja “Tara” u Mojkovcu povrijeđeni su, u eksploziji koja se dogodila jutros oko 8.45 sati, saznaju “Vijesti”.

Kako je "Vijestima" kazala PR Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Gorica Soković, povrijeđeni radnici mojkovačke fabrike "Tara" biće transportovani na Vojno medicinsku akademiju (VMA) u Beogradu, na dalje liječenje.

Čobeljić i Vojičić su prethodno, iz Opšte bolnice u Bijelom polju, helikopterima MUP-a transportovani u KCCG. Direktor Urgentnog centra u Podgorici, dr Nermin Abdić, kazao je novinarima da su radnici zadobili opekotine koje su "životno ugrožavajuće". Prema njegovim riječima, “drugog na treći stepen i zahvatile su više od 95 odsto tijela.

"Obojica su zadobili opekotine prvog, drugog i trećeg stepena po cijelom tijelu. Te povrede su opasne po život", rekla je "Vijestima" Biserka Bulatović, direktorka bolnice u Bijelom Polju gdje su povrijeđeni radnici odmah prevezeni.

Prema nezvaničnim informacijama, eksplozija se dogodila u pogonu montaže.

Povrijeđeni su radili na takozvanoj "presi" u tom pogonu.

Nakon eksplozije, proizvodni proces u fabrici je prekinut, a zaposleni poslati kućama.

Menadžment "Tare" još se nije oglasio povodom jutrošnjeg događaja.

U junu 2015. godine, u stravičnoj eksploziji u toj fabrici poginula je Slobodanka Ćorić (55), dok je sedam njenih kolega povrijeđeno.

U februaru, 2014. godine povrijeđena je Gordana Bošković, šef pirotehničkog sektora, a, potom, 24. oktobra, takođe, u eksploziji je povrijeđeno šestoro radnika.

Bonus video: