Riješite se upornog celulita

Idealno bi bilo da se predložene vježbe rade svakog drugog dana i da se kombinuju sa trčanjem, vožnjom bicikla ili plivanjem
74 pregleda 0 komentar(a)
celulit, vježbe, Foto: Shutterstock
celulit, vježbe, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.05.2018. 11:00h

Liječenje celulita pomoću LPG mašina, radiotalasa i infracrvene svjetlosti, krioterapije i ultrazvuka, kao i radijalnih udarnih talasa daje rezultate. Međutim, da bi efekat eliminacije "pomorandžine kore" bio dugotrajan važne su vježbe kojima se oblikuju i zatežu butine i sjedalna regija, ali i ishrana koja podrazumjeva samo voće, povrće, meso i integralne žitarice. Dakle, bez industrijske hrane.

Da bi se ishranom i anticelulit vježbama postigli što bolji rezultati poželjno je da se pije i oko dva litra tečnosti dnevno.

Idealno bi bilo da se predložene vježbe rade svakog drugog dana i da se kombinuju sa trčanjem, vožnjom bicikla ili plivanjem.

Opružanje noge u stranu

Stanite sa blago raširenim nogama, koljena malo savijte. Naslonite se nadesno, prebacite težinu na desnu nogu, a lijevu nogu ispružite u stranu. Desnu nogu ispravljajte koliko možete polako zatežući mišiće zadnje lože i zadnjice. Promjenite položaj. Uradite po 20 vježbi.

Bočno širenje

Lezite na pod, ispružite noge, ruke ukrstite iza glave. Podignite stopala dvadesetak centimetara od podloge. Zatim, podignite glavu, vrat i gornji dio ramena istovremeno šireći noge bočno. Vratite se u početni položaj, i vježbu ponovite 15 puta.

Iskorak u čučnju

Zauzmite položaj polučučnja. Iskoračite desnom nogom, a levu ispružite da ostane iza tijela. Spustite se još niže, gornji dio tijela ispravite, isturite grudi. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi. Uradite po 20 vježbi sa jednom i sa drugom nogom, a između vježbi, po jedan čučanj.

Vožnja bicikla

Lezite na leđa, ispružite noge, ruke iza glave. Podignite noge dvadesetak centimetara od podloge, a zatim podignite glavu, vrat i ramena. Nogama radite kao da vozite bicikl. Nekoliko minuta ponavljajte pokrete, pa napravite pauzu, penose Novosti.

Preporučujemo za Vas