Optužnica protiv policajke i kćerke

Osnovni tužilac Faruk Resulbegović optužio je majku i kćerku da su turskom državljaninu Aydi Cetinu, koji je u toj državi evidentiran kao osoba koja se bavi falsifikatima i trgovinom migrantima, prošle godine prodale falsifikovan pasoš za 5.000 eura
588 pregleda 16 komentar(a)
Vesna Todorović, Foto: Facebook
Vesna Todorović, Foto: Facebook
Ažurirano: 27.01.2018. 19:03h

Suspendovana granična policajka Vesna Todorović (52) i njene kćerka Karnela Šćekić (33) optužene su za krivična djela zloupotreba službenog položaja i falsfikovanja isprava u saizvršilaštvu.

Optužnicu protiv njih podilo je ulcinjsko Osnovno tužilaštvo.

Iz te institucije optužnica je juče dostavljena Osnovnom sudu u Ulcinju na potvrđivanje, saznaju “Vijesti” iz izvora bliskog istrazi.

Todorović i Šćekić uhapšene su početkom novembra prošle godine, ali su puštene da su u daljem postupku brane sa slobode.

Osnovni tužilac Faruk Resulbegović optužio je majku i kćerku da su turskom državljaninu Aydi Cetinu, koji je u toj državi evidentiran kao osoba koja se bavi falsifikatima i trgovinom migrantima, prošle godine prodale falsifikovan pasoš za 5.000 eura.

Podatak da je Cetin bezbjednosno interesantno lice u Turskoj, istražitelji su dobili od Interpola iz Ankare.

U optužnici se navodi da je Cetin koristio lažno ime Ozer Ercan, te da je od Todorović i Šćekić tražio da mu pasoš dostave u Turskoj, što je u njihovoj međusobnoj komunikaciji označeno kao operacija “Papir”.

Pasoš je nakon dogovora, u Crnoj Gori, od Šćekićeve preuzeo rođak Cetina, Ozdemir Ugur i za to joj isplatio pet hiljada eura - 3.000 10. juna, a 2.000 mjesec kasnije.

Todorović je optužena i da je tokom 2016. i 2017. godine neovlašćeno svojoj kćerki odavala službene podatke:

“Tako što je fotografisala službene aplikacije sa fotografijama bezbjednosno interesantnih lica i detaljima sa podacima njihovih dokumenata - matični broj, broj pasoša, rok važenja, ulazak i izlazak iz države”, piše u optužnici.

Šćekić je zokom ispitivanja tužiocu Resulbegoviću priznala da je predala pasoš Uguru, ali je tvrdila da nije znala da je putna isprava falsifikovana.

Todorović je tada priznala tužiocu da je zloupotrijebila službeni položaj, ali je negirala da je turskom, državljninu prodala falsifikovani pasoš.

Nakon hapšenja, “Vijestima” je ispričala “da joj namještaju jer nekome smeta”.

Zbog sumnje da joj “namještaju”, podnijela je krivične prijave protiv sudije Amira Đokaja i trojice policijskih inspektora - Igora Brajkovića, Nikole Terzića i Petra Grujića.

U prijavi je napisala da je lažnu operativnu informaciju protiv nje napisao granični policajac “kom nije dala kad je tražio”.

Sudiju i kolege optužuje da su zloupotrijebili službeni položaj kada su 9. novembra 2016. godine uhapsili nju i njenu kćerku Karnelu Šćekić.

Bonus video: