Rakovićeva i Konjevićeva eliminisane u drugom, Vojvodić u prvom kolu

1 komentar(a)
Marina Raković, Foto: Printscreen
Marina Raković, Foto: Printscreen
Ažurirano: 27.01.2018. 18:08h

Crnogorske karate reprezentativke Marina Raković i Dragana Konjević nastup na turniru Premijer lige u Parizu završile su u drugom, a Mijat Vojvodić u prvom kolu.

Rakovićeva je u borbama, u kategoriji do 68 kilograma, na startu bila bolja od Kineskinje Lingling Tang 3:2, dok je u drugom kolu izgubila od Nade Mohamed iz Egipta 3:1.

Konjevićeva je u prvom kolu kategorije preko 68 kilograma pobijedila Desintu Rakavuni iz Indonezije, dok je u drugom diskvalifikacijom izgubila od Španjolke Marije Garsije Tores.

Članica Omladinca vodila je do 20 sekundi prije kraja 1:0, ali je zbog četiri opomene diskvalifikovana.

"Nisam zadovoljna ishodom. Dobro sam se osjećala na tatamiju, samouvjereno, u drugom kolu vodila na 20 sekundi do kraja i tada diskvalifikovana. Nisam zaslužila da takmičenje završim u drugom kolu, ali i ovakva razočarenja su sastavni dio karijere. Zadovoljna sam što se nakon svega viđenog u klub vracam sa većom dozom samopouzdanja da na prvenstvu Evrope u maju mogu do medalje, što mi je i primarni cilj za ovu godinu", kazala je Konjevićeva.

Ona je naglasila da su sve njene misli u naredna četiri mjeseca okrenute ka Novom Sadu.

Vojvodić je u katama, u prvom kolu, izgubio od Španca Serhija Lopeza 5:0, koji je u narednom izgubio od Italijana Matije Busata 4:1.

"Nisam zadovoljan svojim izdanjem. Protiv takmičara karate velesile, kao što je Španija, da bi se pobijedilo treba pružiti i više od 100 odsto svojih mogućnosti. Ne tražim opravdanje, ali organizatori su dosta doprinjeli tome da ne samo ja nego svi učesnici nisu mogli da daju svoj maksimum zbog klizavog tatamija. To može prouzrokovati povredu pri većim brzinama i snagama", kazao je Vojvodić.

Prvog takmičarskog dana u drugom kolu juče su zaustavljene Biserka Radulović i Ana Drašković, dok je Mario Hodžić eliminisan u prvom.

U nedjelju, prije podne, planirane su borbe za bronzane medalje, dok je poslije podne predviđen finalni program.

Bonus video: