Edi Orao: Lomio sam kosti i rebra, a odbio bih i Anđelinu Džoli, zbog Olimpijskih igara

"Spavao sam u hostelima po Finskoj za funtu na noć, lomio vilicu, ključnu kost, tri rebra, uništio koljena i bubrege, svađao se sa roditeljima samo da dođem do Olimpijskih igara”, sjeća se Edvards, koji sada ima 52 godine
236 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2018. 13:14h

Narednog mjeseca u južnokorejskom Pjongčangu održavaju se Zimske olimpijske igre.

Biće novih sportskih dostignuća i heroja.

Biće i neobičnih junaka, onih koji će biti daleko od vrha i borbi za medalje, ali koji će samim dolaskom i učešćem na Igrama napraviti izuzetan uspjeh.

Teško, međutim, da će neko nekada dostići slavu kakvu je prije 30 godina stekao Edi Edvards, čuveni Edi Orao, Britanac koji je bio atrakcija u Kalgariju 1988, nastupom u ski-skokovima.

Edvards je postao sportska ikona, njegova želja da bude olimpijac bila je toliko jaka da je poslužila kao inspiracija mnogima da ispune svoje snove.

Edvards je nakon Kalgarija zarađivao dosta novca od marketinških aktivnosti, nekoliko godina bio angažovan kao motivacioni govornik na raznim manifestacijama širom svijeta, uživao u slavi...

Danas, međutim, živi u neuglednoj kućici u Vudčesteru, bez prebijene pare...

“Bio sam žrtva prevare ljudi koji su me angažovali, tzv. agenata, i ja sam jedno vrijeme živio raskalašnim životom, a sada sam tu gdje sam”, ispričao je Edvards za “Dejli mejl”.

Razveo se, a kaže da je bivšoj suprugi i kćerki ostavio “dosta toga”, da bi odlučio da se povuče u anonimnost, gdje, zapravo, i pripada.

“Godinu sam spavao bukvalno bez krova nad glavom, jer ova kuća nije imala krov. Uspio sam da ga izgradim, polako – ciglu po ciglu”, rekao je Edvards.

Kada se vrati u prošlost, može, kaže, da bude ponosan.

“Ja sam imao svoj san i ispunio sam ga. Spavao sam u hostelima po Finskoj za funtu na noć, lomio vilicu, ključnu kost, tri rebra, uništio koljena i bubrege, svađao se sa roditeljima samo da dođem do Olimpijskih igara. Takmičio sam se sa momcima koji su imali po pet hiljada skokova u karijeri, a ja sam prije Kalgarija imao pet”, sjeća se Edvards, koji sada ima 52 godine.

Ništa ga kaže nije moglo spriječiti da ispuni san...

“Možete to da postavite ovako – da mi je Anđelina Džoli ponudila vrući seks u zamjenu da propustim otvaranje Igara, rekao bih joj: 'Polaskan sam, ali drugi put'. Dao sam život za olimpijski san i ponosan sam na to”, rekao je Edvards.

Galerija

Bonus video: