Komunalni policajac povrijeđen u sukobu sa uličnim prodavcem cigareta

Iz Uprave policije "Vijestima" je nezvanično rečeno da je Nemanja Popović pobjegao komunalnim policajcima, a da su ga oni pronašli i priveli u Centar bezbjednosti Podgorica
344 pregleda 62 komentar(a)
Gintaš, komunalna policija, Foto: Boris Pejović
Gintaš, komunalna policija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.01.2018. 18:19h

Komunalani policajac Mladen Dobrović lakše je povrijeđen prilikom pokušaja da od uličnog prodavca cigareta oduzme duvanske proizvode.

Zbog sumnje da je napao komunalnog policajca uhapšen je Nemanja Popović (20), a privedeni su i Gjorgije Popović (60) i Dijela Popović (52).

Incident se dogodio ispred tržnog centra Gintaš.

Više očevidaca "Vijestima" je ispričalo da je komunalni policajac prišao Popoviću i sa nalogom pokušao da oduzme cigarete kada se on obrušio na njega.

Navodno, u raspravu se uključila i majka Popovića, a potom i njegov stric.

"Prodavac cigareta udario je komunalnog policajca, a članovi njegove porodice pokušali su da mu zabrane da im oduzme duvanske proizvode", rekao je očevidac.

Iz Uprave policije "Vijestima" je nezvanično rečeno da je Popović pobjegao komunalnim policajcima, a da su ga oni pronašli i priveli u Centar bezbjednosti Podgorica.

Komunalni policajac je odveden u Urgentni centar kako bi mu ljekari konstatovali povrede. Osim njega, pomoć u UC je zatražio i komunalni policajac Nikola Dragović (24).

Komunalna policija: Podnešena krivična prijava

Iz Komunalne policije je naknadno saopšteno da su službenici Komunalne policaje Glavnog grada M.D., N.D. i I.Đ. napadnuti jutros kod tržnog centra Gintaš, tokom aktivnosti na sprječavanju vanpijačne i nedozvoljene prodaje robe bez akcizne markice.

Kako je saopšteno iz Komunalne policije, njima je, dok su vršili komunalni nadzor, prišao P.G. koji im je prijetio i psovao ih zbog toga što je njegovoj supruzi prije par dana na toj lokaciji oduzeta izvjesna količina cigareta bez akcizne markice.

Navodi se da je, nakon niza uvreda, komunalnim policajcima je prišao i N.P.

„Oni su izvršili napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Izvjestan broj za sada nepoznatih lica su takođe učestvovala u napadu i za njima se traga“, kaže se u saopštenju.

Komunalni policajci su u napadu lakše povrijeđeni, a protiv P.G. i N.P. je podnešena krivična prijava nadležnim organima.

„Očekujemo i apelujemo na nadležno Osnovno tužilašto, da preduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije i lišavanja slobode ostalih učesnika u napadu na službena lica u vršenju službene dužnosti“, kazali su iz Komunalne policije.

Oni su poručili da će, saglasno Vladinom Akcionom planu za suzbijanje sive ekonomije, pojačati svoje aktivnosti kako u dijelu ispred tržnog centra Gintaš, tako i na čitavoj teritoriji Glavnog grada, u cilju suzbijanja ove pojave.

„Komunalni policajci će primjenjivati sva raspoloživa sredstva prinude prema svim licima koja ne budu poštovali zakone i opštinske odluke“, dodaje se u saopštenju.

Uprava policije: Predati spisi predmeta

Iz Uprave policije je saopšteno da je podgorička policija spise predmeta vezane za napad na službenike Komunale policije dostavila nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

"Dežurna služba CB Podgorica je, 27.01.2018. godine, oko 7,40 časova, obaviještena je da je ispred TC Gintaš došlo do napada na službenike Komunalne policije od strane nepoznatih lica. Policajci su zašli su na lice mjesta, gdje su zatekli službenike Komunalne policije M.D, N.D, Đ.I. I V.B, koji su tom prilikom upoznali službenike CB Podgorica da su ih prilikom obavljanja službenih radnji napala nepoznata lica. Policajci su došli do sumnje da se radi o N.P. D.P. i G.P. Službenici Komunalne policije su policijskim službenicima saopštili da su pokušali da savladaju lice N.P. i da su uspjeli da mu stave sredstva za vezivanje na zglob jedne ruke, ali da se on u tom trenutku istrgao iz njihovog zahvata i pobjegao sa lica mjesta. Nedugo zatim na poziv sluzbenika CB Podgorica, u službene prostorije CB Podgorica pristupio je N.P. koji je prethodno pobjegao sa lica mjesta", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je o dogđaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je nalozio da se od N.P, G.P. i D.P. prikupe obavještenja na okolnosti navedenog događaja, kao i da sluzbenici Komunalne policije na okolnosti događaja sačine službenu zabilješku.

"Postupajući po nalogu ODT od gore navedenih osoba su prikupljena obavještenja, koji u konkretnom događaju nisu zadobili povrede, dok su službenici komunalne policije na okolnosti navedenog događaja dostavili službenu zabilješku i ljekarsku dokumenatciju gdje su pripadnicima Komunalne policije M.D, N.D. i I.Đ. u Kliničkom centru Crne Gore konstatovane lake tjelesne povrede. O svemu je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici, koji je zahtijevao da mu se dostave spisi predmeta na ocjenu i dalje upoznavanje, nakon cega ce se izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji djela", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: