Prijestonica Cetinje proslijedila nadležnima informacije o događajima koji su se desili na dan lokalnih izbora

“Prijestonica Cetinje će i u narednom periodu, kao i do sada, nastojati da pruži punu podršku Upravi policije i svim drugim državnim organima u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se odnose na događaje od 26. novembra prošle godine”, zaključuje se u saopštenju
94 pregleda 1 komentar(a)
Prijestonica Cetinje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Prijestonica Cetinje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.01.2018. 19:35h

Prijestonica Cetinje proslijedila je danas nadležnim državnim organima tražene informacije u vezi sa događajima koji su se desili na dan lokalnih izbora u toj Opštini 26. novembra prošle godine.

“Povodom dopisa koji su službenici Uprave policije uputili gradonačelniku Prijestonice Cetinje, želimo da navedemo da je odmah pokrenuta procedura”, navodi se u saopštenju Prijestonice Cetinje.

Gradonačelnik je pitanja dostavio na izjašnjenje nadležnoj službi lokalne uprave za poslove obezbjeđivanja i održavanja zgrade Prijestonice Cetinje.

Shodno tome, taj organ lokalne uprave pripremio je tražene informacije u vezi sa događajima od nedjelje, 26. novembra prošle godine, nakon čega je danas proslijedio nadležnim državnim organima.

“Prijestonica Cetinje će i u narednom periodu, kao i do sada, nastojati da pruži punu podršku Upravi policije i svim drugim državnim organima u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se odnose na događaje od 26. novembra prošle godine”, zaključuje se u saopštenju.

Savjet za građansku kotrolu policije tražio je ranije od Uprave policije da (UP) utvrdi identitet lica koja su tokom izbornog dana na Cetinju sa kapuljačama na glavama izlaze iz Skupštine prijestonice kao i razlog njihovog boravka u zgradi, kao i o aktivnostima SAJ-a tokom izbornog dana, a iz Prijestonice nisu dobili odgovor ko su lica sa snimka.

Bonus video: