Pavićević prodao stanove, a novca nema

Pavićevića sumnjiče da je zloupotrebom oštetio ZIB za 96.000 eura
64 pregleda 9 komentar(a)
Žarko Pavićević, Foto: Filip Roganović
Žarko Pavićević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.01.2018. 18:07h

Nekadašnji gradonačelnik Bara Žarko Pavićević (67) osumnjičen je da je zloupotrebom položaja oštetio Zavod za izgradnju Bara za 96.300,00 eura.

To su saopštili juče iz Uprave policije, objašnjavajući da su krivičnu prijavu protiv Pavićevića podnijeli službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Nekadašnjeg funkcionera Demokratske partije socijalista terete da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Sumnjiče ga da je kao odgovorno lice u preduzeću Zavod za izgradnju Bara, zloupotrebom svog položaja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom nanio štetu tom pravnom licu.

Pavićević je navodno prodao dva stana koja je gradio ZIB, ali novac nije prikazao.

“On je ovo krivično djelo počinio na način što, kako se sumnja, sredstva u navedenom iznosu kojima su plaćena dva stana, koja je izgradio i prodao ZIB AD, nije evidentirao kao priliv ovog pravnog lica”, pojašnjeno je iz policije.

Pavićeviću je u decembru prošle godine Apelacioni sud potvrdio presudu, kojom je osuđen na godinu zatvora zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

Prema potvrđenoj presudi, Pavićević je mimo odluka lokalnog parlamenta, novcem građana, vraćao dugove Prvoj banci. To je uradio kako bi Opština završila izgradnju stanova za potrebe zaposlenih u ministarstvima rada, prosvjete i Fonda zdravstva, iako to nije bilo u interesu grada, i pričinio štetu opštini 1,78 miliona eura.

Pavićević je u pritvoru proveo od 3. septembra 2015. godine do 11. marta 2016. godine.

Ujedno je potvrđena presuda i optuženoj Danijeli Krković koja je osuđena uslovno četiri mjeseca na dvije godine zbog zloupotrebe službenog položaja putem pomaganja i produženog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave.

Bivši gradonačelnik Bara u Specijalnom državnom tužilaštvu saslušavan je i u septembru 2017. godine, zbog navodnih malverzacija u poslovima koje je sklapao sa Poštom Crne Gore.

Izvori “Vijesti” tada su tvrdili da je Baranin iskaz dao u svojstvu građanina.

Bonus video: