U mreži – ubrzavanje medija

Napredovanje tehnologije i inovacije dotakle su svaku sferu društvenog života. Kako su se mediji izborili sa tim pogledajte u novoj epizodi
2 komentar(a)
U mreži
U mreži
Ažurirano: 26.01.2018. 13:27h

Interesi tradicionalne medijske industrije ozbiljno su ugroženi narušavanjem monopola, ne samo u proizvodnji i distribuciji sadržaja, već i u selekciji učesnika u javnom diksursu.

S druge strane, izazovi s kojima se suočavaju građani zadiru u temelje prava i sloboda, kao što su slobodan pristup znanju, pluralizam i kvalitet dostupnih informacija.

Danas se više ne može biti ni pasivan korisnik medija bez znanja o tehnološkim inovacijama i mehanizmima pristupa sadržajima i uslugama na internetu. Sa tim novim pravilima se svi tradicionalni mediji nisu izborili na isti način, što su mnogi platili svojom propašću.

Nakon višegodišnjih istraživanja, konferencija, brojnih publikacija i tribina, SHARE Fondacija je 2016. započela proizvodnju naučno-obrazovne TV serije u režiji i po scenariju Mirka Stojkovića, posvećene temama koje poslednjih godina okupiraju pažnju svetske javnosti.

Teme su razrađene u deset epizoda, uz istorijat tehnološkog razvoja, popularne kulture, globalnih i nacionalnih tokova, koji zajedno čine okvir za razumevanje svakog od odabranih fenomena digitalnog doba

Šestu epizodu serije U mreži pogledajte u nedjelju od 21:25 na TV Vijesti.

Bonus video: