Jovović: Nova “Limenka” na teret Tivćana

"Umjesto 5,6 miliona eura naplate komunalija koji su se trebali sliti u opštinski budžet, ova sredstva će se po odluci odbornika DPS-a sliti u crne fondove za kupovanje glasova na izborima", saopštio je Jovović
2 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Demos, Demos
Igor Jovović, Foto: Demos, Demos
Ažurirano: 26.01.2018. 10:57h

Vladajućoj koaliciji potrebna je nova afera iz koje bi se finansirala kupovina glasova, te nam je DPS za ove izbore pripremio novu "Limenku", ocijenio je predsjednik OO DEMOS-a u Tivtu Igor Jovović.

Specijalno državno tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju pokrenulo je izviđaj u vezi odluke rukovodstva Opštine Tivat da ošteti gradski budžet za 5,6 miliona eura, opraštajući prispjele komunalije Porto Montenegru.

"Ovog puta kupovinu glasova će, kako je planirano, posebno platiti i građani Tivta. Umjesto 5,6 miliona eura naplate komunalija koji su se trebali sliti u opštinski budžet, ova sredstva će se po odluci odbornika DPS-a sliti u crne fondove za kupovanje glasova na izborima. Naravno, nagrađeni će biti i pojedinci koji ovo sprovode. Tako će odlukom koja je ranije usvojena na sjednici lokalnog parlamenta, onima koji su obezbjedili glasove za navedenu pljačku budžeta, rukovodećem kadru tivatskog DPS-a, uz još neke visoke funkcionere Opštine, usluga biti vraćena. Omogućiće im se kupovina stanova na atraktivnoj lokaciji u najstrožem centru grada, po veoma povoljnim uslovima, naravno na štetu građana", saopštio je Jovović.

Kako je dodao, Porto Montenegro je najkonkurentnija i najjeftinija marina ove vrste u evropskom dijelu Mediterana, ali da je to postigao "samo na štetu građana Crne Gore, a na korist investitora".

"Tako ova marina nudi usluge sa PDV-om od sedam odsto, a gorivo za jahte je oslobođeno plaćanja carina i poreza. Rezultati ovakve investicije su i na stotine prodatih stanova na pjeni od mora, a novac od prodaje je, istina, i dalje na moru. Samo ovaj put na nekom ostrvu, jednom od onih poznatih kao poreski raj... Potrebno je pomenuti da je marina u Tivtu građena po ekonomski jeftinijem modelu, a samim tim i ekološki najriskantnijem. O brizi investitora posebno govore tone otrovnog grita koje su ostale da truju podmorje, te je tako Tivatskom zalivu povećana koncentracija teških metala".

Jovović ističe da kontrola zagađivača skoro da ne postoji, te da se ekološke norme ne poštuju.

"Zakoni i struka takođe, sve je i dalje u službi krupnog kapitala, a na štetu pojedinca. Iako se govorilo o hiljadama novozaposlenih, “crnogorski Monte Karlo” ima najvišu stopu nezaposlenosti u Boki, a u samom je vrhu po stopi nezaposlenosti na primorju", zaključio je Jovović.

Bonus video: