Priroda i pejzaži koji nas ostavljaju bez daha

Pogledajte priču o jezeru koje po legendi ima svoje čudovište, Prolaz Divova u Sjevernoj Irskoj sa svojih 40hiljada kamenih stubova, Ben Nevis najvišu planinu u Škotskoj...
154 pregleda 1 komentar(a)
Britanija je Velika 2ep, Foto: TV Vijesti
Britanija je Velika 2ep, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 26.01.2018. 09:48h

Još jedna u nizu zanimljivih epizoda Britanija je Velika je pred nama. Da je priroda zaista čudesna govori i podatak da se na njenoj površini nalazi 15 nacionalnih parkova. Jedan od njih je u Jezerskoj oblasti u kojoj se nalazi Vindermer - najvece prirodno jezero u Engleskoj. O njegovoj ljepoti svjedoči i podatak da ga godišnje posjeti oko 1.35 miliona putnika.

Kako u Velsu tako i u Škotskoj se nalazi mnogo nacionalnih parkova. Pogledajte kako da zeljeznicom dugom 2km za samo 7min stignete do vrha planine na 2000m nadmorske visine. Sa vrha se pruža divan pogled, možete vidjeti Loh Morlih koje je najpoznatije mjesto u ovoj oblasti, Ben Nevis najvišu planinu u Škotskoj, kao i mnoge druge prirodne ljepote.

Kamera će nas odvesti do jezera koje po legendi ima svoje čudovište, Prolaz Divova u Sjevernoj Irskoj sa svojih 40hiljada kamenih stubova. Divan raznolik pejzaž, blaga klima i puno kiše koja pomaže da ova zemlja bude zaista zelena učiniće da odmah ispanirate sljedeći odmor.

Ne propusite da nedjeljom od 21.15h pratite serijal o najvećim britanskim dostignućima u oblasti kulture, književnosti, obrazovanja, šopinga, inovacija, muzike, sporta, preduzetništva…

Britan is GREAT naziv je globalne kampanje koju je pokrenula britanska vlada sa ciljem da promoviše razna dostignuća na koja su Britanci naročito ponosni i po čemu je ova zemlja porepoznatljiva u svijetu.

Serijal Britnije je Velika na TV Vijesti nedjeljom od 21:15, repriza subotom od 18:15h.

Bonus video: