Podnijeta krivična prijava protiv bivšeg izvršnog direktora "Zavoda za igradnju Bar”

"On je ovo krivično djelo počinio na način što, kako se sumnja, sredstva u navedenom iznosu kojima su plaćena dva stana, koja je izgradio i prodao ZIB AD, nije evidentirao kao priliv ovog pravnog lica", navodi se u saopštenju
57 pregleda 1 komentar(a)
Novac, pare, Foto: Shutterstock
Novac, pare, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.01.2018. 07:51h

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv bivšeg izvršnog direktora „Zavoda za igradnju Bar” AD Ž.P. (67) zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

On je kako se sumnja nanio štetu u iznosu od 96.300 eura.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Specijalnog policijskog odjeljenja su, po nologu Specijalnog državnog tužilaštva, podnijeli krivčnu prijavu protiv Ž.P. (67) iz Bara zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Naime, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva podnijeli krivičnu prijavu protiv Ž.P. bivšeg izvršnog direktora „Zavoda za igradnju Bar” AD zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Ž.P je, sumnja se, kao odgovorno lice u pravnom licu „Zavod za izgradnju Bar” AD, zloupotrebom svog položaja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom nanio štetu ovom pravnom licu u iznosu od 96.300,00 eura. On je ovo krivično djelo počinio na način što, kako se sumnja, sredstva u navedenom iznosu kojima su plaćena dva stana, koja je izgradio i prodao ZIB AD, nije evidentirao kao priliv ovog pravnog lica", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: