Miloša Marovića na svadbi čašćavali Đukanović, Mićunović, Bekuta...

Zastupnici osuđenog člana budvanske kriminalne grupe ponovo su tražili da svatovi svjedoče koliko su darivali mladence
657 pregleda 47 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.01.2018. 18:13h

Zastupnici osuđenog Miloša Marovića dostavili su Višem sudu spisak od 125 zvanica sa svadbe tog Budvanina, predlažući da svatovi kažu sa koliko su novca čašćavali mladence.

Na spisku svadbara su predsjednik Demokratske partije socijalista i bivši crnogorski premijer Milo Đukanović i njegova supruga Lidija, kontroverzni biznismen Branislav Brano Mićunović i srpska pjevačica Ana Bekuta i Aca Lukas.

Na spisku su i većina optuženih i svjedoka saradnika u budvanskim predmetma, biznismeni, kao i sin Ane Đukanović - Edin Kolarević.

Sudu je predloženo da o tome koliko su stavili u kovertu pričaju i Dragoje Jović, Zoran Bećirović, Slobodan Pima, Marko Vujović, Đuro i Aleksandar Tičić, Boro Lazović, Vule Tomašević, Stjepan Skočajić, Stevica Dragović, Rajko i Jadranka Kuljača, Ilija i Lazar Rađenović, Iva Bajković...

Spisak je dostavljen u nastavku postupka u kom se razmatra zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva da se trajno oduzme imovina sinu bivšeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, Milošu, njegovoj supruzi Tamari Popović- Marović i njegovom šuri Ivanu Popoviću.

“Predloženo je nekih 125 svjedoka koji su bili gosti na svadbi. Smatram da je najcelishodnije da se u svojstvu svjedoka saslušaju i izjasne koliko je ko novca darivao za svadbu Miloša Marovića”, kazao je njegov pravni zastupnik, advokat Dimitrije Dapčević.

U sudnici su juče pročitani brojni pismeni dokazi o porijeklu njihovog novca. Čuli su se podaci koliko je ukupno, od 1994. godine, Popovićev otac djeci uplatio alimentacije, ali i da je Miloš Marović nekretnine kupovao kreditima koje je vraćala njegova majka Đorđina.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević istakla je da se na osnovu takvih dokaza ne može utvrditi porijeklo imovine bračnog para Popović - Marović, jer uglavnom govore o imovini njihovih roditelja.

Odbrana je u sudnici tvrdila da je za njih taj dio veoma važan, i da je normalno da majka pomaže sinu.

Punomoćnik Ivana Popovića, advokat Nikola Kavedžić, sudu je dostavio potpuniji spisak gostiju koji su prisustvovali svadbi njegovog klijenta, sa iznosom koliko su darivali mladence, ukupno 25.000 eura.

Sud još nije odlučio da li će saslušavati svatove, ali je prihvatio da se kao dokaz pročita nalaz vještaka ekonomsko-finansijske struke Ilinke Vuković, o Popovićevim prihodima.

U nalazu vještak ističe da je Popović tokom 2013. godine imao finansijska sredstva od kojih je mogao da kupi stan.

Marovićev punomoćnik, advokat Vladimir Marinkov kazao je da su i oni Sudu dostavili vještačenje iz kog se jasno vidi “na koji način je, u potpunosti legalno” stečena sva imovina porodice Marović.

Kao jedan od dokaza, Marinkov je saopštio da je Svetozar Marović imao prihode i od dnevnica u vrijeme državne zajednice SiCG, da je na putovanjima proveo 146 dana i najavio da će do narednog ročišta dostaviti podatak koliko novca je zaradila Đorđina Marović za vrijeme angažmana u Upravi carina.

Bonus video: