Osnovce u "Vladimiru Nazoru" obradovala nova kreativna soba

Jedna od učenica devetog razreda kaže da je ova učionica posebno obradovala učenike nižih razreda, ali i oni stariji, koji uskoro napuštaju školu, vole da provode svoje vrijeme ovdje
64 pregleda 2 komentar(a)
Vladimir Nazor, Foto: Screenshot (Youtube)
Vladimir Nazor, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 23.01.2018. 13:19h

Iza naizgled običnih vrata Osnovne škole "Vladimir Nazor" krije se poseban kutak u kojem svi đaci rado provode svaki slobodan trenutak. Manja Bulatović, učenica devetog razreda, ističe da prije opremanja kreativne sobe, nijesu imali prostoriju namijenjenu samo njima.

"Pre smo obično odrađivali ovakve skupove u učionicama, pa nije bilo dovoljno prostora za ovakve rekvizite, ali naravno to nije bilo dobro, tako da su se roditelji i uprava škole potrudili da nađu sredstva da bi se cela ova prostorija stvorila," kaže Manja.

Ona kaže da je ova učionica posebno obradovala učenike nižih razreda, ali i oni stariji, koji uskoro napuštaju školu, vole da provode svoje vrijeme ovdje.

"Ovdje ćemo da se pripremamo za razna takmičenja, kreativna soba nije konkretno opredeljena za lego ligu, to je trenutni prioritet jer se takmičenje bliži. Ovdje će se obavljati i razne druuge kreativne aktivnosti koje će učenicima mnogo više povećati zanimanje za školu uopšte."

Ovi kreativci, bježeći od svakodnevnih briga i obaveza, ocjena, teških lekcija i matematičkih formula, predah pronalaze u posebno uređenoj učionici.

"Prvenstvo značiće nam za individualne razgovore sa nastavnicima, za svaku pomoć koja nam je potrebna, da se riješi neki problem koji imamo," kaže Nina Živković.

Nikoleta Paunović je rekla da im ovdje nastavnici pružaju dodatnu pomoć i znanje u vezi nekih predmeta. "Trenutno je koritsimo za lego ligu i neko naše takmičenje, spremamo se ovdje. Ja zajedno sa drugarima ovdje provodim većunu vremenu, bavimo se takmičenjem, spremamo projekat, radimo oko robota."

"Meni će puno značiti jer ću provoditi dobar dio dana u školi, i provoditi ga naravno sa nastavnicima i sa drugarima," kaže Momčilo Kovačević.

Direktorica škole naglašava da su uz dobru podršku roditelja učenika I3 odjeljenja uspjeli da opreme kreativnu sobu za individualni rad sa učenicima.

"Zahvaljujući inicijativi roditelja, na Savjetu roditelja, imali smo preporuke i pomoć da bi trebali imati jednu takvu kreativnu sobu za đake za individualan rad, za đake sa posebnim potrebama i talentovane đake, znači svim đacima je namijenjena. Trenutno smo u fazi sređivanja i završavanja sobe," navodi direktorica Ljiljana Krivokapić.

Vođeni idejom da je zabava uz učenje dobrodošla u školi, Manja u ime svih učenika obećava da će i oni inicirati radne akcije i donacije kako bi ova soba bila što ljepša.

"Učenici inače sami znaju da ponekad sami prikupljaju novac za nešto što žele, za nešto što im treba, možda nekad nemaju dovoljno motivacije za to ali ovo će im sigurno probuditi želju," kaže Manja.

Kreativna soba nesumnjivo će motivisati učenike da postižu bolje rezultate, osvajaju prva mjesta i ređaju petice, a zalaganjem Uprave, nastavnika i roditelja biće opremljena do kraja godine.

Bonus video: