Afirmacija književnosti

Autori radove mogu slati do 23. aprila kada se obilježava i Svjetski dan knjige, a rezultati konkursa biće objavljeni na zvaničnoj stranici festivala prvog jula, a promocija knjige će biti organizovana krajem septembra, u okviru četvrtog PAF-a
88 pregleda 3 komentar(a)
pisanje, kolumna, Foto: Shutterstock
pisanje, kolumna, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.01.2018. 11:06h

Podgorica art festival (PAF), Culture Club Podgorica i izdavačka kuća “ARTO” raspisuju konkurs “PAF kratke priče” za najbolje neobjavljene kratke priče u Crnoj Gori.

“Najboljih 20-ak priča po odluci žirija biće objavljeno u knjizi pod nazivom 'PAF - kratke priče'. Cilj konkursa je podrška literarnom stvaralaštvu u Crnoj Gori i afirmacija vrijednosti čitanja i poznavanja književnosti”, saopštili su organizatori i istakli da će najbolje tri priče biti nagrađene novčanom nagradom u iznosu od 500€, 300€ i 150€ eura.

Autori radove mogu slati do 23. aprila kada se obilježava i Svjetski dan knjige, a rezultati konkursa biće objavljeni na zvaničnoj stranici festivala prvog jula, a promocija knjige će biti organizovana krajem septembra, u okviru četvrtog PAF-a.

Pravo učešća imaju svi građani Crne Gore, a uslov je da priče budu napisane na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku.

Priče ne bi trebalo da budu duže od 10 hiljada karaktera i ne smiju biti ranije objavljene.

Autori nijesu ograničeni temom a svaki autor može poslati najviše tri priče. Radovi koje eventualno potpisuju više autora tretiraju se kao jedinstvena prijava, pri čemu svaki od autora može samostalno prijaviti još tri rada, objašnjavaju organizatori.

Imena članova žirija, koji će sačinjavati književnici, pisci i urednici biće objavljena na zvaničnoj stranici festivala nakon objavljivanja odluke o najboljim radovima.

Bonus video: