Ona je zvijezda najgledaniije turske serije

Problemi sa disleksijom nijesu je spriječili da briljira u svom poslu
811 pregleda 1 komentar(a)
Istanbulska nevjesta, Foto: Internet
Istanbulska nevjesta, Foto: Internet
Ažurirano: 22.01.2018. 13:52h

Sureju, trenutno najpoznatiju nevjestu na malim ekranima gledaoci TV Vijesti imaju priliku da gledaju svakog radnog dana nakon Vijesti u pola sedam. “Istanbulska nevjesta” , priča o epskoj ljubavi Faruka i Sureje snimljena je prema istinitom događaju. Ulogu skromne, lijepe i dobrodušne Sureje tumači Asli Enver. Sureju smo upoznali sa malih ekrana, a o njenom privatnom životu, nakon velikog uspjeha i popularnosti serije, sve više se priča u Turskoj, i u regionu gdje se serija prikazuje sa velikim uspjehom.

Sureja, odnosno Asli Enver (33), rođena je u Londonu. U Tursku je došla sa svojih 12 godina, kada je odlučila da nakon razvoda svojih roditelja ostane da živi s majkom. Nije znala da čita i piše turski jezik, a dodatni problem predstavljala joj je i disleksija s kojom je vremenom naučila da živi.

U razgovoru za turski magazin, Asli je otkrila pojedinosti iz svog života

“Kad sam bila mlađa, mislila sam da je to kraj svijeta: da zbog disleksije i teškoća koje su s njom povezane neću imati prijatelje, da neću biti uspješna u poslu, a o momcima tada nisam ni razmišljala. Naravno, kako sam odrastala i edukovala se, tako se mijenjalo i moje mišljenje. Danas na disleksiju ne gledam kao na veliki životni problem. To je samo otežavajuća okolnost s kojom se nosim, a pravi problemi su bolest, nemaština ili gubitak voljene osobe. Ovo je životni izazov koji je postavljen pred mene. S obzirom na to da sam tu gdje jesam, radim posao koji neizmjerno volim i za to sam nagrađivana, ne vidim prostora za negodovanje – govori Aslı i priznaje da scenario uči tako što podcrtava svaku riječ, što joj oduzima puno vremena. Turska glumica ne krije i da joj treba do pet sati kako bi naučila nekoliko scena, dok njene kolege istu količinu teksta savladaju za sat.

Da čovjek negdje dobije a negdje izgubi dokaz je i njena ljubavna veza sa muzičarom Muratom Bozom.

Od svojih obožavatelja na Instagramu i Facebooku ne krije da uživaju u svakom zajedničkom trenutku. Asli otkriva da je Murat često iznenadi posjetom na setu tokom snimanja kao i da ona uživa da mu pravi društvo na njegovim koncertima. Turska glumica ne krije da razmišlja o majčinstvu i da bi voljela da se ostvari u toj ulozi.

Lijepa Turkinja ne krije da ima poroke .

“Jako mi je teško da se obuzdam. Divim se ljudima koji jedu i ne debljaju se”.

Isto tako otkriva da nije visoka koliko joj pripisuju vec da ima 1.65cm. Razlog tome je što njeni partneri na ekranima uglavnom nisu vrlo visoki i krupni. Zbog toga pored njih izgleda visočije.

Iako na malim ekranima prelijepa Sureja izgleda savršeno i bez mane u stvarnom životu nam otkriva da nije drugačija od ostalih djevojaka, da i ona ima svoje dobre i loše trenutke, da je uspjela da prevazidje razvod i da se nakon toga ponovo zaljubi, da je uspjela da nauči da živi sa disleksijom i sve to samo zahvaljujući tome sto je promijenila pogled na život. Ne izostavlja ni svoju naivnost, ističe da ljudima vjeruje gotovo naivno. Ne voli dijete na kojima je često, kao i da nema osjećaj za snalaženje u prostoru.

“Istanbulsku nevjestu”, trenutno najgledaniju seriju u Crnoj Gori, pratite svakog radnog dana od 19.10h na TV Vijesti

Bonus video: