Stanišić u zatvor zbog nasilja na bazenu

Iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija nezvanično rečeno da se Stanišić prije tri dana javio na izdržavanje zatvorske kazne
1856 pregleda 24 komentar(a)
Radislav Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Radislav Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.01.2018. 11:25h

Podgoričanin Radosav Gile Stanišić javio se na izdržavanje zatvorske kazne, na koju je osuđen zbog nasilja na podgoričkom bazenu u julu 2012. godine.

Stanišić je osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora.

“Vijestima” je iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija nezvanično rečeno da je taj Podgoričanin prije tri dana došao da odrobija kaznu.

Šestorica optuženih za nasilje na podgoričkom bazenu osuđeni su na ukupno 11 godina i sedam mjeseci zatvora.

Prvostepenu presudu sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Nade Rabrenović potvrdio je Viši sud.

Potvrđenom presudom Dražen Boričić osuđen je na tri i po godine zatvora, Radosav Stanišić, Vidoje Stanišić, Bojan Pejović i Marko Šofranac na po godinu i deset mjeseci, a Aleksandar Boričić na devet mjeseci robije.

Sudilo im se zbog nasilničkog ponašanja i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću, i posjetiocu bazena Ivanu Aligrudiću.

Prije izricanja jedinstvenih kazni zatvora, sutkinja je Dražena Boričića osudila na po godinu dana zatvora za svako od četiri krivična djela, Aleksandra Boričića na po četiri mjeseca zatvora za tri krivična djela, a ostali su osuđeni na po godinu zatvora za po dva krivična djela.

Njima se sudilo za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda Mijoviću, Vukčeviću i Aligrudiću. U incidentu na bazenu, Mijović i Vukčević zadobili su povrede glave, a Aligrudić povredu ranije transplantirane rožnjače.

Obrazlažući presudu, sutkinja je navela da je iz iskaza oštećenih, medicinske dokumentacije, nalaza i mišljenja vještaka, kao i video snimka utvrđeno da su Boričići i pokojni Luka Milić u julu 2012. godine pokušali da bez karata uđu na bazen, nakon čega su fizički napali radnike na ulazu, da bi im se kasnije pridružili i ostali optuženi u zlostavljanju prisutnih na podgoričkom bazenu.

Dodala je da jedino Aleksandar Boričić nije ranije osuđivan, zbog čega je dobio kaznu ispod zakonskog minimuma.

Sutkinja je istakla da su ostali više puta osuđivani, a da im je kao otežavajuću okolnost cijenila i držanje tokom krivičnog postupka.

Bonus video: