U subotu prvo međunarodno takmičenje u urbanoj gimnastici

Planirano je da program počne u podne, a pravila su takva da takmičari imaju po dva i po minuta da prikažu vještine u disciplinama vratilo, razboj i parter, nakon čega će sudije ocjenjivati vježbe
89 pregleda 0 komentar(a)
PG sport, Foto: Privatna arhiva
PG sport, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.01.2018. 14:11h

U rekreativnom centru "PG sport" u streljačkom centru Ljubović u Podgorici u subotu će se održati prvo međunarodno takmičenje u urbanoj gimnastici.

Takmičenje je međunarodnog karaktera i prijavljeno je preko 30 učesnika iz Podgorice, Nikšića, Pljevalja i Danilovgrada, a najavljen je i dolazak takmičara iz Beograda i Novog Sada.

"U pitanju je prvo takmičenje ovog tipa u Crnoj Gori i na neki način test našeg društva i omladine zainteresovane za ovaj vid sporta. Plan je da tokom godine organizujemo još jedno ovakvo takmičenje, gdje bismo okupili takmičare iz svih zemalja okruženja", rekao je profesor fizičke kulture i jedan od organizatora Živko Radosavović.

Planirano je da program počne u podne, a pravila su takva da takmičari imaju po dva i po minuta da prikažu vještine u disciplinama vratilo, razboj i parter, nakon čega će sudije ocjenjivati vježbe.

"Poslije konačnog proglašenja pobjednika u kategorijama do i preko 18 godina takmičari će imati još jedan program od dva i po minuta slobodnog vježbanja za gledaoce“, istakao je Radosavović.

Bonus video: