Đokić: Nisam napao lovočuvara, već sam bio žrtva napada

Đokić, koji odgovara zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, optužen je da je 30. novembra 2016. u prostorijama Lovačke organizacije Podgorica, lovočuvara Alena Nurkovića više puta udario stisnutim pesnicama u predjelu glave, a potom mu i prijetio
282 pregleda 1 komentar(a)
svađa, tuča, pesnica, Foto: Shutterstock
svađa, tuča, pesnica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.01.2018. 14:55h

Nikola Đokić tvrdio je da u novembru 2016. godine nije napao lovočuvara Alena Nurkovića, već da je on bio njegova i žrtva Momčila Milića.

To je kazao pred sutkinjom podgoričkog Osnovnog suda Larisom Mijušković, pred kojom odgovara zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

Optužen je da je 30. novembra 2016. oko 8.30 sati, u prostorijama Lovačke organizacije Podgorica, Nurkovića više puta udario stisnutim pesnicama u predjelu glave, a potom mu zaprijetio: “Imam pištolj, bombe, nećeš smjeti u Tuzi da izađeš. Dajem ti besu da ću da te odrobijam”.

Prema optužnici, potom ga je više puta udario nogama u predjelu nogu, i nanio mu lake tjelesne povrede.

Đokićev branilac, advokat Damir Dado Lekić “Vijestima” je rekao da je u tom događaju učestvovao i I. A. protiv kog je postupak obustavljen zbog smrti.

“Do incidenta je, po protivrječnom kazivanju Zaposlenih u Lovačkoj organizaciji Alena Nurkovića, Momčila Milića, Duška Sekulića, Zorana Kažića i Darka Rašovića, došlo zato što je lovočuvar Alen Nurković napisao prekršajnu prijavu pokojnom I. A, jer je po navodima istog bez odobrenja izveo psa u lovište. Iz tog razloga su, kako to protivrječno govore pomenuti, I. A, Đokić i Argon Siništović došli u prostorije Lovačke organizacije u namjeri da se obračunaju.

Međutim, ti navodi su demantovani materijalnim dokazima, a posebno odbranom okrivljenog I.A. iz prethodnog postupka, odbranom okrivljenog Đokića i iskazom svjedoka Siništovića”, kazao je Lekić.

Dodao je da su njih trojica decidno naveli su potpuno mirno došli u prostorije Lovačke organizacije, sa namjerom da se pokojni I.A. učlani u to društvo.

“Milić je odmah burno reagovao na Đokića i zbog bezazlenog komentara ga uhvatio za revere i odgurnuo na vrata, nakon čega ga je Nurković udario u predijelu oka i nosa. Od udaraca je automatski počela da mu curi krv, izgubio je svijest i ukazivana mu je medicinska pomoć. To nedvosmisleno potvrđuje medicinska dokumentacija, a opsebno nalaz i mišljenje vještaka iz oblasti medicine. Na prvom glavnom pretresu Đokić je iznio odbranu, i saslušani su svjedoci Sekulić, Dušan Kažić i Darko Rašović”, kazao je advokat lekić.

Suđenje se nastavlja 7. februara.

Bonus video: