Audicija za novu Šilingovu predstavu

Probe za novu predstavu su planirane za period od 28. marta do 30. aprila
95 pregleda 1 komentar(a)
Kraljevsko pozorište Zetski dom, Foto: Kraljevsko pozorište Zetski dom
Kraljevsko pozorište Zetski dom, Foto: Kraljevsko pozorište Zetski dom
Ažurirano: 18.01.2018. 12:04h

Kraljevsko pozorište “Zetski dom” na Cetinju raspisalo je audiciju na koju su pozvani svi crnogorski glumci, a koja će biti održana 25. i 26. januara. Rok za prijave ističe sjutra u 18 časova.

“U sezoni 2018. godine, Zetski dom nastavlja uspješnu saradnju sa rediteljem Arpadom Šilingom. Tim povodom će na Cetinju biti održana audicija, na koju su pozvani svi crnogorski glumci”, saopštili su iz Kraljevskog pozorišta.

Svi zainteresovani za audiciju dužni su da pošalju prijavu koja treba da sadrži: CV na engleskom jeziku, motivaciono pismo na engleskom jeziku (maksimalno jedna stranica kucanog teksta); minimum jednu fotografiju-portret, i fotografiju cijele figure, kao video-snimak, istakli su iz pozorišta.

“Video snimak treba da bude u MP4 formatu ili youtube/ vimeo link, ne duži od jednog minuta, i da predstavlja kandidata koji svojim riječima predstavlja vrstu pozorišta koje mu se dopada. U obzir dolaze pokret, kratak monolog na engleskom jeziku ili analiza postojeće predstave, uz napomenu da se kandidat mora vidjeti na snimku, i to kako glumi, igra, govori i slično”, poručuju organizatori audicije.

Probe za predstavu su planirane za period od 28. marta do 30. aprila i svi učesnici su dužni da se obavežu da u tom periodu “neće preuzimati druge obaveze u vidu paralelnih procesa/proba i bilo kakvog drugog angažmana”.

Organizatori su dodali i da glumci koji su zauzeti u ovom periodu nemaju mogućnost učešća na audiciji i u procesu rada na predstavi.

Aplikacije za prijavu potrebno je slati na email adresu natasa.zetskidom@gmail.com.

Bonus video: