Vremeplov: Građevinski tajkuni hoće imovinu Duvanskog

Prodaja tog zemljišta, koje se nalazi pored lokacija gdje se već grade stambeno poslovni centri, bila bi dovoljna da se riješi problem viška zaposlenih, a možda bi čak i ostalo za podjelu akcionarima
1 komentar(a)
Novi duvanski kombinat, Foto: Arhiva Vijesti
Novi duvanski kombinat, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.01.2018. 10:27h

Izborom savjetnika za privatizaciju Duvanskog kombinata Podgorica, započela je prodaja još jedne CG kompanije u državnom vlasništvu. Nekoliko propalih pokušaja prodaje, kako fabrike, tako i dijela imovine, i nakon toga mnogo pompeznih najava bez konkretnih rezultata, doveli su u neizvjesnost udbinu jedne od nastarijih fabrika u zemlji.

Novi savjetnik, srpski konzorcijum BDO BC Excel zajedno sa Vladom treba da odredi model privatizacije. Još je otvoreno pitanje šta će biti sa brojnim nekretninama Duvanskog u Podgorici, na primorju i sjeveru, da li će država zajedno ili odvojeno prodati proizvodnju i distribuciju... U igri je varijanta izmještanja fabrike na drugu lokaciju, kako bi se zemljište na kojoj je sada DKP, oko 43.000 kvadrata, iskoristilo na drugi način.

Prodaja tog zemljišta, koje se nalazi pored lokacija gdje se već grade stambeno poslovni centri, bila bi dovoljna da se riješi problem viška zaposlenih, a možda bi čak i ostalo za podjelu akcionarima. Za tu lokaciju, u čijoj se blizini kvadrat zemljišta ranije prodavao i po 1.000 eura, zainteresovani su mnogi investitori iz zemlje i regiona. Za sada niko ne pominje potpuno gašenje Duvanskog ili možda uvođenje stečaja, ali ni te opcije u krajnjem nijesu isključene.

Bonus video: