BUDVANIN U BJEKSTVU ZBOG DRUGOG KRIVIČNOG DJELA

Rafailoviću opet sude zbog pokušaja ubistva

Prema optužnici, Rafailović je 20. marta 2013. godine u Budvi, s umišljajem pokušao da ubije Vujovića
549 pregleda 1 komentar(a)
Suđenje, sud, sudija, presuda
Suđenje, sud, sudija, presuda
Ažurirano: 18.01.2018. 09:45h

Za 28. februar zakazan je nastavak suđenja Budvaninu Vasiliju Rafailoviću (29), optuženom za pokušaj ubistva sugrađanina Radovana Raša Vujovića (31), u martu 2013. godine.

Pred vijećem sutkinje Vesne Pean tada je planirano da se odgleda snimak sa nadzornih kamera. Rafailoviću i Budvaninu Vladmiru Marjanoviću (32) optuženom za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, sudi se u ponovljenom postupku.

Obojica su prvostepenom odlukom bili oslobođeni optužbi. 

Marjanović je juče pred sutkinjom kazao da ostaje pri izjavi datoj ranije i negirao krivicu.

Prema optužnici, Rafailović je 20. marta 2013. godine u Budvi, s umišljajem pokušao da ubije Vujovića. 

"Na način što je iz pištolja nepoznate marke i fabričkog broja, kalibra 7,65 mm, ispalio više projektila u pravcu oštećenog Vujović Radovana, iako je bio svjestan da ga na taj način može lišiti života, pa je to i htio”.

Vujovića je jedan projektil pogodio u predjelu lijevog koljena, nanoseći mu tešku tjelesnu povredu. Rafailoviću se sudi i zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Marjanović je, prema optužnici, prikrivanjem tragova pomagao Rafailoviću da ne bude otkriven, i time pružio pomoć učiniocu krivičnog djela za koje je propisana kazna zatvora preko pet godina: 

"Na način što je, nakon što je okrivljeni Rafailović Vasilije ispalio više projektila u pravcu oštećenog Vujović Radovana, sa betonske podloge ispred lokala Škorpion, pokupio čaure projektila i iste bacio u pravcu plaže i mora”.

Sukob Rafailovića i Vujovića, koji su od ranije poznati policiji, počeo je dvije godine prije ranjavanja u Budvi.

Rafailoviću se u odsusutvu sudi i zbog ubistva Đorđa Borete, Dragana Zečevića i ranjavanja Iva Stanišića u decembru 2016. godine u Budvi.

Preporučujemo za Vas