Kavčani mogu da idu iz Kotora, ali ne da se primiču Dedoviću

Optuženima se sudi jer su, kako se navodi u optužnici specijanog tužilštva, bili članovi kavačkog klana, kojim, prema navodima tužilaštva rukovode Slobodan Kašćelan i Igor Božović koji su u bjekstvu
932 pregleda 7 komentar(a)
Ilija Dedović, Foto: Luka Zeković
Ilija Dedović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.01.2018. 06:49h

Sudije Apelacionog suda uvažile su žalbe advokata članova kavačkog kriminalnog klana i ukinule rješenje sudije specijalnog Odjeljenja podgoričkog Višeg suda kojim je donijeta mjera da optužena braća Igor i Nikola Andrić, Tripo Moškov i Goran Ljubatović ne smiju napuštati Kotor.

Na snazi je ostala zabrana približavanja na najmanje 100 metara optuženom Iliji Dedoviću, jedinom koji je priznao članstvo u klanu i otkrio kako je ta kriminalna organizacija djelovala.

Sudije su ocijenile da je nepotrebno da se četvorica optuženih javljaju policiji.

“U pogledu mjera nadzora koje se odnose zabranu napuštanja boravišta i obaveze optuženih da se povremeno javljaju određenom državnom organu, za ukazati je da se iste mogu odrediti samo kao zamjena za pritvor po pritvorskom osnovu iz čl.175 st.1 tač.1 ZKP-a, pa kako se optuženi nijesu nalazili po tom pritvorskom osnovu, samim tim ove mjere im se nijesu ni mogle odrediti”, piše u rješenju sudija Apelacionog suda.

Optuženima se sudi jer su, kako se navodi u optužnici specijanog tužilštva, bili članovi kavačkog klana, kojim, prema navodima tužilaštva rukovode Slobodan Kašćelan i Igor Božović koji su u bjekstvu.

U bjekstvu su i optuženi članovi grupe Vladimir Božović, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar Đurišić, Igor Đurišić zvani Major i Davor Prelević.

Ta grupa optužena je za šverc droge, iznudu, zelenašenje, pranje novca i davanje mita.

Bonus video: