Optuženi sudija bez advokata

Jegdić je juče kazao da ne želi da daje izjave dok se sudski postupak ne okonča
369 pregleda 6 komentar(a)
Danilo Jegdić, Foto: Svetlana Mandić
Danilo Jegdić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 17.01.2018. 20:17h

Suđenje sudiji Osnovnog suda u Podgorici Danilu Jegdiću odgođeno je za 7. februar jer se na glavnom ročištu u nikšićkom Osnovnom sudu nije pojavio branilac optuženog, a i Jegdiću je poziv za suđenje uručen 12. januara. Njemu se sudi zbog zloupotrebe službene isprave. Jegdiću se stavlja na teret da je falsifikovao šest službenih zabilješki. Optužnicu protiv njega podiglo je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, nakon što su vještaci utvrdili da su potpisi navodne stranke u sporu falsifikovani.

Jegdić se juče pojavio na glavnom ročištu i kazao sudiji Igoru Đuričkoviću da otkazuje punomoćje advokatima Borivoju i Željku Đukanoviću, a da će ga u sporu zastupati advokatica Jelena Strahinja Mijović, koja se na jučerašnjem ročištu nije mogla pojaviti iz objektivnih razloga.

Sudija Jegdić navodno nije imao vremena da u zakonskom roku napiše presudu nakon okončanja suđenja pa je, da bi izbjegao disciplinsku kaznu koja podrazumijeva smanjenje plate, u spise predmeta ubacio zabilješke da je održano još nekoliko ročišta kako bi se taj zakonski rok od mjesec za pisanje presude malo prolongirao. Potpis stranke je falsifikovala druga osoba, ali je ODT Podgorica procesuirala samo njega kao odgovorno lice.

Jegdić je juče kazao da ne želi da daje izjave dok se sudski postupak ne okonča.

Predmet je Viši sud delegirao u Nikšić zbog nepristrasnosti, jer je Jegdić sudija u Osnovnom sudu Podgorica.

Bonus video: