Potresna svjedočenja žrtvi američkog "doktora monstruma"

"Iskoristio je moje povjerenje, moju mladost i stotine puta me zlostavljao. Da li ti je žao zbog svih života koje si zauvijek promijenio", rekla je bivša gimnastičarka Aleks Mur dok je Nasar spuštenog pogleda sjedio na optuženičkoj klupi
112 pregleda 2 komentar(a)
nasar, Foto: Reuters
nasar, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.01.2018. 17:45h

Potresnim svjedočenjem žrtava nastavljeno je suđenje "doktoru monstrumu", kako su Larija Nasara nazvali američki mediji.

Nasar je, kao ljekar američkog gimnastičarskog tima, optužen da je seksualno uznemiravao djevojke i djevojčice, članice olimpijskog tima SAD i koledža Milčigen.

On je priznao zločin i zatražio oproštaj.

"Iskoristio je moje povjerenje, moju mladost i stotine puta me zlostavljao. Da li ti je žao zbog svih života koje si zauvijek promijenio", rekla je bivša gimnastičarka Aleks Mur dok je Nasar spuštenog pogleda sjedio na optuženičkoj klupi.

"Ukrao mi je nevinost, promijenio mi je život", nadovezala se Džejd Kapua.

Najpotresnije je bilo svjedočenje Done Markam, majke Čelsi Markam, koju je Nasar napastovao kada je imala samo devet godina, koja je sa 13 završila karijeru u gimnastici, a 2009. izvršila samoubistvo.

"Ona nije mogla da podnese bol koji joj je nanio ovaj monstrum", rekla je Dona Markam.

Kajl Stivens, takođe bivša gimnastičarka, okrivila je Nasara za smrt svog oca.

"On je mog oca ubijedio da ja lažem, a kada je shvatio da sam govorila istinu nije mogao sebi da oprosti što mi nije vjerovao. Odlučio je da sebi oduzme život", ispričala je ona.

Tužilaštvo je od suda zatražilo kaznu od 60 godina zatvora za Nasara.

Bonus video: