Vremeplov: Kempinski na Smokvici

Sa Rusima, koji će graditi hotel, sporazum je potpisao predsjednik korporacije Kempinski Reto Vitver, a prisustvovali su i potpredsjednik DPS Svetozar Marović i predstavnik Opštine Budva, gradski menadžer Aleksandar Tičić
1 komentar(a)
Smokvica
Smokvica
Ažurirano: 16.01.2018. 13:07h

Predstavnici ruske kompanije Vas Invest potpisali su sporazum sa jednim od svjetski vodećih lanaca hotela Kempinski, kojim je predviđeno da u martu počne izgradnja luksuznog hotela u mjestu Smokvica, pod brendom Kempinski. Sporazum prethodi zaključivanju ugovora koji će biti definisan do marta, i predviđa da Kempinski preuzme vođenje budućim hotelom visoke klase.

Sa Rusima, koji će graditi hotel, sporazum je potpisao predsjednik korporacije Kempinski Reto Vitver, a prisustvovali su i potpredsjednik DPS Svetozar Marović i predstavnik Opštine Budva, gradski menadžer Aleksandar Tičić.

Ruski investitori koji su otkupili od mještana i lokalne uprave oko 20 ha zemljišta na Smokvici, nedaleko od Sv. Stefana, za šta su platili više od 30 miliona eura, ispoštovali su preporuke opštinara da se na tom lokalitetu, koji je urbanističkim planovima preciziran kao zona elitnog turizma izgradi grad hotel visoke kategorije. Zajedno sa opštinskom zemljom, kompletna uvala Smokvice biće pretvorena u grad hotel koji bi raspolagao i luksuznim vilama za rentiranje.

Prema riječima Tičića, ruski investitori su kupili oko 200.000 kvadrata na Smokvici, dok Opština na tom lokalitetu ima još svojih 38.000 kvadrata.

Bonus video: