TERETE SA ZA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA U PRIVREDNOM POSLOVANJU

Slučaj "A2A": Dostavljena optužnica protiv italijanskih državljana

Optužnicom su obuhvaćeni italijanski državljani i to bivši izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Enriko Malerba, bivši izvršni direktor A2A Renato Ravaneli, bivši finansijski direktor Flavio Bjanka i Masimo Sala
83 pregleda 5 komentar(a)
EPCG (novine)
EPCG (novine)
Ažurirano: 16.01.2018. 11:43h

Specijalno državno tužilaštvo, dostavilo je Višem sudu optužnicu u slučaju javnosti ponatom kao "A2A", pouzdano saznaje televizija Vijesti.

Optužnicom su obuhvaćeni italijanski državljani i to bivši izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Enriko Malerba, bivši izvršni direktor A2A Renato Ravaneli, bivši finansijski direktor Flavio Bjanka i Masimo Sala, koji se terete za produženo krivično djelo "zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju".

Specijalno državno tužilaštvo je krajem prošle godine odustalo od krivičnog gonjenja pravnog lica A2A i tri crnogorska državljanina iz Elektroprivrede Crne Gore, koordinatora glavnog finansijskog direktora Slobodana Tanasijevića, rukovodioca Direkcije za finansije Venke Janjušević i rukovodioca Direkcije za računovodstvo i poreze Vojke Ćalasan.

Tužilaštvo je sumnjičilo šest osoba iz Elektroprivrede da su oštetili to preduzeće za više miliona eura u korist italijanskih kompanija. Istraga je pokrenuta zbog konsultantskih ugovora, kojima su, na račun provizija, te italijanske kompanije od Elektroprivrede naplatile više miliona eura.

Preporučujemo za Vas