"Tako se ne bi niko normalan ponašao": Roganović negirao krivicu

Roganovića je Srbija nedavno izručila Crnoj Gori, gdje je služio kaznu zbog falsifikovanja isprava
280 pregleda 7 komentar(a)
Vladimir Roganović saslušanje, Foto: Svetlana Đokić
Vladimir Roganović saslušanje, Foto: Svetlana Đokić
Ažurirano: 15.01.2018. 18:10h

Novljanin Vladimir Roganović, koga bezbjednosne službe označavaju kao člana kavačkog klana, saslušan je pred Osnovnim tužilštvom u Podgorici.

Kako su Televiziji Vijesti rekli Roganovićevi advokati, on je dao izjavu zbog sumnje da je u aprilu prošle godine lažno prijavio da je u podgoričkoj diskoteci "Beagle" postavljena bomba.

Tokom jednosatnog saslušanja osumnjičeni je u cjelosti negirao djelo koje mu se stavlja na teret.

Roganovića je Srbija nedavno izručila Crnoj Gori, gdje je služio kaznu zbog falsifikovanja isprava.

On je ranije državnim organima Srbije ponudio da plati troškove svoje ekstradicije u Crnu Goru, strahujući za svoju bezbjednost.

"Iznoseći svoju odbranu okrivljeni je bio vrlo ubjedljiv kazao je neke stvari koje su za odbranu vrlo bitne i po meni lako ih je provjeriti, da on sa predmetnim pozivom nema apsolutno nikakve veze da telefon sa kog je uslijedio poziv niti je njegovo vlasništvo niti je znao da opiše ni telefon ni broj telefona, da se tada nalazio u posebno teškoj porodičnoj situaciji jer mu je upravo tih dana bio nastradao brat da su sve to činjenice i razlozi koji mu nijesu dozvoljavali da se u tom trenutku tako ponaša, odnosno ne bi se tako ponašao niko normalan kako je on to sam kazao", rekao je advokat Slavomir Božović, branilac osumnjičenog Roganovića.