STOP NA GRANICI

Srpske službe sastavile spisak nepoželjnih: Prijatelji mafije iz CG ne mogu u zemlju

Prema nepotvrđenim informacijama, spisak srpske tajne službe broji čak 200 crnogorskih državljana kojima je zabranjen ulazak u tu državu
216 pregleda 24 komentar(a)
granica, granični prelaz, Foto: Arhiva "Vijesti"
granica, granični prelaz, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.01.2018. 13:46h

Granica Srbije zatvorena je za oko dvadeset Budvana koji su po procjeni tamošnjih službi bezbjednosti nepoželjni u toj državi, saopšteno je “Vijestima” nezvanično iz Uprave policije.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da su se u to nedavno uvjerili neki od njih dok su pokušavali legalno da uđu u susjednu zemlju, uprkos tome što navodno mnogi u Srbiji nemaju ni prekršajnu prijavu.

“Neki podaci do kojih su došle srpske bezbjednosne službe, opredijelile su vlasti u Beogradu da te Budvane stave na crnu listu”, rekao je izvor lista.

Budvanska policija, prema njegovim riječima, nije bila uključena u sastavljanje spiska nepoželjnih, već su to isključivo procjene njihovih srpskih kolega.

Drugi sagovornik "Vijesti" kazao je da su se na listi našli svi koji su na bilo koji način povezani sa navodnim vođama škaljarskog i kavačkog klana i da time preventivno pokušavaju da spriječe eskalaciju kriminalnih sukoba na srpskim ulicama.

Neki od Budvana, među kojima ima i poznatih ugostitelja, saopštili su “Vijestima” da ih je zatekla odluka o zabrani ulaska u Srbiju i da njihove policije nijesu dobili jasna objašnjenja zašto ne mogu ući u Srbiju...

“Na spisku su i vlasnici restorana koje posjećuju ili su posjećivali članovi ta dva klana, a koji nemaju nikakvog drugog kontakta sa škaljarcima i kavačanima. Jedan od njih, nakon što je utvrdio zbog čega je vraćen sa granice sa Srbijom ‘zamolio’ je kriminalce da više ne ulaze u njegov restoran na primorju”, saopšteno je “Vijestima”.

Prema nepotvrđenim informacijama, spisak srpske tajne službe broji čak 200 crnogorskih državljana kojima je zabranjen ulazak u tu državu.

Iz srpske policije i zvanično su saopštavali da neće dopustiti da se crnogorski kriminalci obračunavaju u toj državi.

Rat crnogorskih narko klanova škaljarskog i kavačkog, koji se unazad nekoliko godina odvija i na ulicama srpskih gradova, istražitelje u toj državi usmjerio je i na Budvu.

Upućeni, međutim, tvrde da je zabrana ulaska u Srbiju najmanje pogodila upravo članove ta dva klana, jer većina njih ima lažne putne isprave, sa kojima se nesmetano kreću susjednom državom.

"Vijesti" su ranije pisale da crnogorski kriminalci nove identitete dobijaju za par hiljada eura. 

Neki od njih, koji imaju srpska identifikaciona dokumenta i putne isprave, na potjernici su. 

Većina prijatelja i saradnika zaraćenih klanova i u Crnoj Gori posljednjih mjeseci su pod pojačanom i konstantnom kontrolom policije. 

Kotorski kavački i škaljarski klan ratuju od kraja 2014. godine, kada je u Valensiji nestao tovar od 200 kilograma kokaina, koji je navodno pripadao kavačkom klanu.

Tada je i počela serija ranjavanja i likvidacija u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini... u kojoj je ubijeno oko 20 osoba.

Među ubijenima istražitelji su evidentirali i slučajne žrtve.

I iz policije je indirektno rečeno da je krađa milionski vrijednog tovara uzrok krvavog, uličnog rata.

Preporučujemo za Vas