Policajci uhapsili kolegu sa pištoljem: "Bolovanje paravan, bavio se drugim rabotama"?

Njegov branilac Srđan Lješković tvrdi da uhapšeni policajac nema nijednu mrlju u svojoj karijeri i da je na bolovanju zbog povrede
139 pregleda 24 komentar(a)
pištolj, Foto: Shutterstock
pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.01.2018. 07:49h

Podgorička policija uhapsila je kolegu Veska Šćepanovića (35), jer su kod njega pronašli pištolj.

“On je lišen slobode nakon što su kod njega kontrolom pronašli i oduzeli pištolj u privatnom vlasništvu. Za ovo oružje navedeni službenik ima oružni list, međutim, nosio je oružje na javnom mjestu suprotno zakonskim propisima. Protiv njega će biti iniciran disciplinski postupak kao i predlog o suspenziji”, saopšteno je juče iz Uprave policije.

Policija je u saopštenju navela da je njihov kolega Šćepanović na bolovanju.

“Vijesti” nezvanično saznaju da u policiji dugo sumnjaju da mu je bolovanje bilo samo paravan i da se, navodno, Šćepanović “bavio drugim rabotama”.

Oni nijesu juče željeli da kažu koje su to druge rabote.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, neposredno prije hapšenja on je bio u društvu bezbjednosno interesantnih lica - zelenaša.

Izvori “Vijesti” iz policije rekli su juče da se on, navodno, često kretao u društvu kriminalaca i da ga “odavno opserviraju”.

Njegov branilac advokat Srđan Lješković, međutim, tvrdi da su neistiniti navodi da je Šćepanović bio u društvu bezbjednosno interesantnih lica koje se bave zelenaštvom.

“Kada je zaustavljen bio je sam u automobilu. Na javnom mjestu nije nosio spomenuti pištolj. Priveden je i saslušan kod tužioca, koji ga je nakon uzimanja izjave pustio. Radi se o pripadniku MUP-a koji u svojoj karijeri i službi nije imao i nema nijednu mrlju. Trenutno je na bolovanju zbog povrede koju je zaradio obavljajući posao policajca”, tvrdi Lješković.

Iz policije je saopšteno da su 11.01.2018. godine, tokom pojačane kontrole, u ulici Cetinjski put u Podgorici kontrolisali vozilo “golf III“, danilovgradskih registarskih oznaka, koji je u privatnom vlasništvu, a kojim je upravljao službenik Odeljenja bezbjednosti Danilovgrad V. Š. (35), koji se nalazi na bolovanju.

“Policijski službenici su pregledom V. Š. pronašli pištolj marke „glok 43“, kalibra 9 mm, luger, koji je u privatnom vlasništvu V. Š., sa okvirom u kojem se nazilo pet metaka, i sa oružnim listom za ovaj pištolj izdatim na ime V. Š.”, piše u saopštenju.

Iz policije su u saopštenju pojasnili da je Zakonom o oružju zabranjeno nošenje oružja na javnom mjestu, uz izuzetke koji su propisani tim Zakonom.

“Dakle, iako V. Š. za predmetni pištolj posjeduje oružni list, on je ovo oružje, kako se sumnja, nosio na način koji je suprotan ovom Zakonu”, navodi se u saopštenju.

On je osumnjičen da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: