Policajac uhapšen zbog nezakonitog nošenja oružja

Za ovo oružje, ističu iz Uprave policije, Danilovgrađanin ima oružni list, ali ga je nosio na javnom mjestu suprotno zakonskim propisima
164 pregleda 0 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.01.2018. 16:08h

Podgorička policija uhapsila je policajca V.Š. (35) iz Danilovgrada koji se nalazi na bolovanju.

Kako navode iz Uprave policije, on je uhapšen nakon što je kod njega, u kontroli automobila, pronađen i oduzet pištolj u privatnom vlasništvu.

Za ovo oružje, ističu, V.Š. ima oružni list, ali ga je nosio na javnom mjestu suprotno zakonskim propisima.

Policija je 11. januara na Cetinjskom putu kontrolisala automobil "VW Golf III" danilovgradskih tablica, kojim je upravljao V.Š.

"Policijski službenici su pregledom V.Š. pronašli pištolj marke „Glock 43“, cal 9 mm, Luger, koji je u privatnom vlasništvu V.Š, sa okvirom u kojem se nazilo pet metaka, i sa oružnim listom za ovaj pištolj izdatim na ime V.Š. Zakonom o oružju zabranjeno je nošenje oružja na javnom mjestu, uz izuzetke koji su propisani ovim Zakonom (član 33). Dakle, iako V.Š. za predmetni pištolj posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja (član 23), on je ovo oružje, kako se sumnja, nosio na način koji je suprotan ovom Zakonu," ističu iz policije.

Sa događajem je upoznat državni tužilac u ODT koji se izjasnio da se V.Š. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

V.Š. je 12. januara godine, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu i protiv njega će biti inicirano pokretanje disciplinskog postupka, a takođe će biti podnijet i predlog za njegovu suspenziju.

Bonus video: