Nikšić: Falsifikovanjem isprava omogućili oko 100.000 eura kredita?

Kako sumnjaju iz policije, V.M. je, raspolažući pečatima Fonda PIO, popunjavala i ovjeravala obrasce za administrativne zabrane za žirante koji nisu bili nosioci penzionog prava
0 komentar(a)
Novac, pare, Foto: Shutterstock
Novac, pare, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.01.2018. 15:20h

Protiv V.M. (57) i G.D. (56) iz Nikšića pokrenut je krivični postupak zbog sumnje da su zloupotrebom i falsifikovanjem isprava omogućili odobrenje kredita u iznosu od oko 100.000 eura za osobe čiji žiranti nisu ispunjavali uslove za žiriranje.

Kako sumnjaju iz policije, V.M. je kao samostalni referent – arhivar u Fondu PIO u Nikšiću, tokom 2015. i 2016. godine, raspolažući pečatima Fonda, popunjavala i ovjeravala obrasce za administrativne zabrane za žirante koji nisu bili nosioci penzionog prava.

"Ona je, sumnja se, to radila na osnovu ličnih karata koje joj je donosio G.D, a koji je naknadno na osnovu tako ovjerenih administrativnih zabrana, kako se sumnja, omogućio nosiocima kredita podizanje novca kod poslovih banaka i mikrofinansijskih institucija – “Lovćen banke“, „Atler modus“, i „Erste banke“, u ukupnom iznosu od oko 100.000 eura. G.D. je, kako se sumnja, falsifikovane administrativne zabrane za žirante ovjerene u FOND-u PIO, tj. administrativne zabrane za lica koja nisu nosioci penzionog prava, upotrijebio kao prave, prilažući zajedno sa dokumentacijom za dobijanje kredita kod poslovnih banaka i MFI, te je na taj način nosiocima kredita omogućio podizanje kredita, a novac od kredita nosioci su predavali G.D," navodi se u saopštenju Uprave policije.

Provjerom kod poslovih banaka ustanovljeno je da su u prethodnom periodu svi krediti uredno servisirani.

Bonus video: