Viši sud potvrdio presudu bivšem direktoru Radija Berane

Bivši direktor je osuđen na zatvorsku kaznu od tri mjeseca, uslovno godinu dana
285 pregleda 2 komentar(a)
Berane, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Berane, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 12.01.2018. 11:52h

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je presudu Osnovnog suda u Beranama da je bivši direktor Radio Berana Milan Šćekić izvršio produženo krivično djelo zloupotrebe službenog položaja.

Bivši direktor je osuđen na zatvorsku kaznu od tri mjeseca, uslovno godinu dana, i obavezan da Radio Beranama plati 4.464,17 eura na ime utvrđenih zloupotreba, pod prijetnjom posledica prinudnog izvršenja.

Savjet Radio Berana navodi da ne želi da komentariše visinu kazne.

"Moramo da izrazimo zadovoljstvo što je i na sudu potvrđeno da su se u četvorogodišnjem mandatu prethodnog Savjeta i direktora u Radio Beranama dešavale nezakonite radnje, koje su znatno doprinijele da se Radio Berane i danas nalazi u teškoj situaciji. Podsjećamo javnost da je nezavisna revizija dala negativan nalaz za poslovanje od 2013-2015, a da je prvi pozitivan nalaz dobijen za poslovanje u 2016., odnosno periodu u kome je sadašnja uprava vodila beranski javni servis", navode iz Savjeta.

Savjet Radio Berana se zaposlenima zahvaljuje na "profesionalizmu, kao i ličnom strpljenju i žrtvi koju podnose zbog teške situacije u kojoj se nalaze".

"Ovom presudom su dobili bar moralnu satisfakciju da su bili u pravu dok su godinama upozoravali na zloupotrebe koje su se dešavale u Radiju. Uvjereni smo da će od ove godine, nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora sa osnivačem doći i do boljih dana za zaposlene na materijalnom planu, posebno u smislu redovnosti isplate zarada i isplate zaostalih plata koje su u prethodne tri godine marljivim radom itekako zaradili", zaključuju iz Savjeta.

Bonus video: