Bjelopoljska policija oduzela oružje, jedan od osumnjičenih uhapšen

Iz Uprave policije navode da je D.B. (41) uhapšen 6. januara nakon što je, kako se sumnja, tokom nalaganja badnjaka kod crkve Svetog Petra u Bijelom Polju, u blizini svoje kuće, repetirao pištolj i pušku, a potom pokušao da pobjegne
5 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.01.2018. 14:44h

Bjelopoljska policija je, u cilju suzbijanja nezakonitog držanja oružja i ekspozivnih materija, pronašla i oduzela četiri komada oružja.

Iz Uprave policije navode da je D.B. (41) uhapšen 6. januara nakon što je, kako se sumnja, tokom nalaganja badnjaka kod crkve Svetog Petra u Bijelom Polju, u blizini svoje kuće, repetirao pištolj i pušku, a potom pokušao da pobjegne.

"Brzom reakcijom policijskih službenika D.B. je lišen slobode. Policijski službenici su pronašli i oduzeli pušku marke M 48 kalibra 7,62mm, startni gasni pištolj marke Blow, u ilegalnom posjedu, kao i nož sječiva dužine 15 cm. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da mu se D.B. privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija," navode iz policije.

Takođe, policija je u četvrtak 11. januara izvršila pretres maloljetnog M.M. (16) zbog sumnje da je, koristio pištolj tokom nalaganja badnjaka 6. januara u Majstorovini.

"Tom prilikom policijski službenici nisu pronašli startni – gasni pištolj marke Blow, već je navedeni pištolj pronađen na drugoj lokaciji kod D.M (28), koji je kako se sumnja ovaj pištolj kupio od M.M," napominju iz policije.

Uz to, policija je 11. januara izvršila i pretres stana A.G.(20) i tom prilikom pronašla i privremeno oduzela lovačku pušku – dvocijevku marke CZ kalibra 16 mm, u ilegalnom posjedu.

Tužilac je naredio da se protiv A.G. podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: