Od večeras nove epizode "Istanbulske nevjeste"

Otkad se pojavio na javnoj sceni, markantni Turčin Ozkan Deniz važi za jednog od najzgodnijih glumaca u svojoj zemlji
439 pregleda 0 komentar(a)
Istanbulska nevjesta
Istanbulska nevjesta
Ažurirano: 14.01.2018. 12:09h

'Istanbulska nevjesta', priča o epskoj ljubavi Faruka i Sureje, snimljena je prema istinitom događaju, u kojoj glavni lik igra turski glumac Ozkan Deniz, koji glumi harizmatičnog Faruka, okorjelog neženju i uspješnog biznismena.

Otkad se pojavio na javnoj sceni, markantni Turčin važi za jednog od najzgodnijih glumaca u svojoj zemlji. S obzirom na njegovu svestranost, smatraju ga i najplaćenijom zvijezdom u Turskoj.

On je pjevač, glumac, kompozitor, reditelj... Turski zavodnik koji je jednako uspješan i u oblasti muzike i filma, a pored velikog broja snimljenih albuma i filmskih ostvarenja, Ozkan je slavu stekao i zahvaljujući turskim serijama.

Ozkan je u intervujuu hrvatskom IN magazinu otkrio što se skriva ispod površine lika kojeg glumi, koje su njegove dileme te što gledatelji mogu očekivati, čiji dio prenosimo

"Faruk je vrlo strastven ljubavnik, muškarac koji se bori za svoju ljubav. Zapravo, to što želim izraziti nije samo sirova ljubav, nego njegova jaka vjera u osjećaj zajedništva, da postojimo mi.“ kazao je Ozkan i otkrio što ga lično razlikuje od lika kojeg glumi: „Faruk je, čini se, čvršći od mene. Ja se odmah bacam na drukčiji način razmišljanja i strukture i pokušavam se izvući".

"'Biti glumac nije nimalo glamurozan posao, većina će vam to reći. Snimanje 'Istanbulske nevjeste' traje šest dana u nedjelji i glumci su na setovima po cijele dane. Nema razlike između holivudskih i turskih, samo dobrih i loših glumaca, onih profesionalnih i onih razmaženih. Dokle god pokušavate pobjeći od slave ili se protiv nje borite, život vam nije ugodan. Kad se sa njom pomirite i prihvatite je kao način života, problem nestaje. Ja tako radim već dvadeset godina. Pomirio sam se sa slavom, prihvatio sam je kao način života, rekao da je ona moj život i na tom sam uvjerenju sagradio cijeli život. Zato u sebi nemam nikakvu borbu i ne mogu istaknuti dobre i loše strane. To je više sindrom ljudi koji su se tek pojavili i stekli slavu“, otkrio mi je Ozkan i svojim stavom još jednom potvrdio zašto ga širom svijeta žene toliko vole.

Osim po brojnim televizijskim i filmskim ulogama, Ozcan se u Turskoj ostvario i kao pjevač. Iza sebe ima 11 snimljenih albuma.

Ozkan Deniz doslovno je zarobio srca gledateljki, ali ono što je malo poznato je da se upravo on za slavu skinuo potuno go, u sceni za koju i sam priznaje da ga je proslavila. U toku prikazivanja serije, bio je u inostranstvu i priznao da je pozvao da pita smije li se vratiti u Tursku i nekoliko dana odložio povratak, dok stvari nisu slegle i okrenule u njegovu korist.

Iako u seriji u kojoj ga trenutno gledamo ruši sve rekorde gledanosti, Deniz ima još jedan razlog za sreću. Uskoro će postati otac, a iako privatni život drži podalje od javnosti, kaže da je uzbuđen kao nikada prije.

Njegova izabranica je Fejza Aktan, 20 godina mlađa od njega. Par koji će se uskoro venčati kupio je vilu u prestižnom naselju Zekerijakoj u koju će se uskoro preseliti.

Ozkan je poznat po svojoj istoriji veza sa mlađim devojkama.

Jedna od tih veza bila je i sa Fahrije Evdžen sadašnjom ženom Buraka Ozdživita, bili su četiri godine u vezi i svi su očekivali da će se vjeenčati, međutim došlo je do raskida i od tada Ozkan nije imao nijednu ozbiljniju vezu sve do sad.

Izgleda da je došlo vrijeme da se i ovaj vječiti neženja skrasi.

Nakon praznične pauze najgledanija serija u Crnoj Gori, od sjutra se vraća na male ekrane u terminu na koji ste već navikli - odmah nakon Vijesti u pola sedam. Inače, serija je, nakon premijernog prikazivanja u Crnoj Gori, počela uspješan život i u regionu. Prije nekoliko dana u Hrvatskoj je startovala na Novoj TV i već prve večeri ju je gledalo čak 690.000 građana Hrvatske, čime je zaradila prvo mjesto po gledanosti na svim televizijama toga dana.

U Crnoj Gori je već od početka prikazivanja u septembru zauzela prvo mjesto i bila najgledanija serija protekle jeseni, ujedno i najgledanija turska serija koja se u posljednje dvije godine prikazivala u Crnoj Gori.

Bonus video: